zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Opmerkelijk verkeersbord verbiedt parkeren boven 25 graden

28 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Onlangs verscheen bij het Aelse strandje een opmerkelijk verkeersbord. De verkeersaanduiding verbiedt mensen hun voertuig te parkeren als de temperatuur 25 graden of hoger is. Wat de dieperliggende bedoeling van deze mededeling is, blijkt velen te ontgaan. Ook wordt de info niet begrepen, gezien de reacties die bij de redactie van Woudrichem.net binnenkomen.

Het verbodsbord geeft aan dat het aan betreffende zijde van de weg verboden parkeren is. Het toegevoegde witte bordje laat weten: 'Alleen als de luchttemperatuur 25 graden of meer is.' Kennelijk moet het parkeren vanaf dat moment op andere plekken gebeuren.

Dan rijst ogenblikkelijk de vraag: hoe kan een gemiddelde automobilst weten of het 25 graden of meer is. Ook al zou hij (zij) de weersverwachting gehoord hebben, dan nog kan het op betreffende plek wel minder zijn dan de opgegeven temperatuur door de weerman. Er staat ter plekke de nodige hoeveelheid wind bijvoorbeeld. Andere vraag is: waar of over welke afstand moet het meer dan 25 graden zijn. Enkel bij of rond het bord lijkt onzinnig. Maar wat dan wel? Waar meet je dat? Op klomphoogte kan het al gauw vele graden warmer zijn dan op ooghoogte.
En wie bepaalt dan vanaf welk moment tot welk moment het 25 graden is? Is er een BOA in de buurt van het bord of rijdt de wijkagent regelmatig langs met een geijkte temperatuurmeter?

Grap
Kortom, veel twijfel bij mensen of dit bord zijn werk wel gaat doen. Er zal vast over nagedacht zijn. Maar door wie en waarom zo blijft vooralsnog een raadsel.

UPDATE

Het Brabants Dagblad belde de voorlichter van de gemeente. En die dame zocht het opmerkelijke gebeuren tot op de bodem uit... Een bewoner moet zijn electrische auto kunnen opladen. En dat lukt niet als er daar (twee rijen) auto's op de dijk staan. Het Is alleen maar nodig bij mooi weer. anders komen de mensen 'toch niet op het strandje af...' Het onderbordje blijkt tijdelijk. Als de bewoner een laadpaal heeft gergeld zal het weer verdwijnen.

(Foto Piet)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.