donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Opnieuw Theaterhoppen in Woerkumse Vesting

20 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In november 2014 zag de eerste editie van Theaterhoppen het licht. Twee dagdelen huiskamertheater in de vesting van Woudrichem. Het werd een succes. Enthousiaste feedback van de bezoekers, spelers en vestingbewoners inspireerden tot een structureel vervolg. De theatermakers zijn er inmiddels weer klaar voor. Het nieuwe programma in november moet de Theaterhop-stoelen in de intieme speellocaties weer bezet krijgen. Dat lijkt goed te gaan lukken, gelet op de eerdere voorverkoop waar ongeveer de helft van de kaarten al van de hand gingen.

Het concept was sterk, dus blijft onveranderd: in een dagdeel kunen hoppers aansluitend genieten van vier verschillende theatervormen. Een dynamische mix en gewaagde combi van ambitieuze amateurs en veelzijdige professionals.
Met ‘Theaterhoppen in de vesting’ beogen de initiatiefnemers om kwalitatief theater toegankelijk(-er) te maken voor een groter publiek, als eerste kennismaking met theater of als verdieping op nog onontdekte genres van de podiumkunst. 'Want wij vinden dat ‘iedereen recht heeft op theater’, aldus de organisatoren.

De passe partout prijs voor vier voorstellingen, inclusief ontvangst met koffie en thee en een gratis pauzedrankje, is daarom slechts 25 euro per persoon. Voor zaterdagavond 7 november en zondagmiddag 8 november geldt een eigen, afwisselend programma. Daarover meer in De Agenda op Woudrichem.net.

Speellocaties
Bezoekers worden op een centrale plaats ontvangen (zaterdag om 19.30 uu ren zondag om 13.30 uur) en groepsgewijs (lopend) begeleid naar de intieme speellocaties waar de vier voorstellingen simultaan worden gespeeld. Met een kwartier tussenpauze voor de wandeling naar de volgende locatie en een half uur pauze tussen de tweede end erde voorstelling. 'Wij danken de vestingbewoners weer voor het enthousiast beschikbaar stellen van hun huizen en het mede mogelijk maken van dit jonge initiatief.'

Kaartverkoop
U kunt kaarten reserveren via theaterhoppen@gmail.com. Na het opgeven van naam, mobiel telefoonnummer en aantal gewenste kaarten ontvangt u bericht over het betalingstraject en overige info. Wees er tijdig bij, want per datum zijn slechts honderd plaatsen beschikbaar en vol=vol.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.