donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Brede school Giessen-Rijswijk stap dichterbij

23 juli 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De Brede School in Giessen-Rijswijk is volop in voorbereiding.Twee ondernemers in de dorpen hebben beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan, niet zozeer omdat zij zich niet kunnen vinden in de realisatie van de school, maar vanwege zorgen om de verkeersveiligheid. De ondernemers hadden bij de Raad van State ook een verzoek ingediend om schorsing, waardoor het bestemmingsplan nog niet in werking kon treden. Dat maakte dat ook de procedure om een omgevingsvergunning te verlenen stil kwam te liggen.

Ondernemers en gemeente zijn met elkaar in gesprek gebleven om de bezwaren te verduidelijken en om te kijken of het mogelijk was samen oplossingen te vinden die de bezwaren zouden wegnemen. Dat is gelukt. Ondernemers en gemeente hebben overeenstemming bereikt en afgesproken dat zij verder werken aan een pakket (verkeers)maatregelen, waar beide partijen achter kunnen staan.

Dat bood voldoende perspectief aan de  ondernemers om in ieder geval het verzoek om schorsing in te trekken. Wel blijft het beroep voorlopig in stand. Pas als het (verkeers)maatregelenpakket er ligt en op instemming van beide partijen kan rekenen, zullen de ondernemers ook het beroep intrekken.

Lees meer over:

gemeente brede school
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.