donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Woonwijk Den Doorn krijgt 24 nieuwe huizen

16 juni 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - In oktober van vorig jaar ging de tweede lichting woningen in Den Doorn, de nieuwe wijk waar Woonlinie in Almkerk bouwt, in de verkoop. 24 woningen zijn verkocht en de bouw daarvan is inmiddels gestart. Traditiegetrouw werd deze start officieel gevierd met kopers, gemeente, aannemer en Woonlinie. Dat gebeurde afgelopen donderdagmorgen (11 juni).

In Almkerk wordt de komende jaren aan de westkant van het dorp gewerkt aan een nieuwe wijk: Den Doorn. Een wijk met een open karakter en wisselende woningtypes. Het is bijzonder wonen op deze unieke stek: gelegen tussen de sportvelden, bij de Alm en de nieuwe bioscoop. De eerste fase bestaat uit 21 woningen. In de tweede fase zijn er 24 verkocht; wederom een mix van tweekappers, hoek- en tussenwoningen.

Start bouw
“Het uit de grond zien komen van een project, na de lange periode van voorbereiding, blijft een mooi moment”, aldus Peter van den Heuvel, directeur bestuurder van Woonlinie. Daarom is de start van de bouw van de tweede fase woningen donderdagavond officieel gevierd, samen met de kopers. In korte tijd zijn er veel woningen aangeboden, én verkocht. Dusdanig veel, dat de kopers destijds in groepjes hun koopcontracten hebben getekend. Isaak Koedoot, wethouder, sprak zijn verwondering uit over de snelheid van de verkoop van de tweede fase. “Het ontwikkelen van zo’n nieuwe wijk is een tijdrovend proces, en het blijft altijd spannend of mensen er ook echt willen wonen.” Veel van de kopers staan aan het begin van hun woon carrière; het zijn veelal starters en herstarters. “Mooi om te zien dat er hier een mix staat van mensen uit Woudrichem en Almkerk”, aldus de wethouder. Hij sprak de wens uit dat alle kopers de kerstboom in dit huis kunnen zetten, aan het einde van het jaar. Naast de woningen, krijgt ook de omgeving van Den Doorn steeds meer vorm. Belangrijk, aldus de wethouder: “Een huis is meer dan een woning!”

Filmblik
Na de officiële handeling, in de vorm van het metselen van een aantal stenen door toekomstige bewoners en de wethouder, vertrok het gezelschap naar buurgebouw Bioscoop Hollywoud. Daar konden de kopers elkaar onder het genot van een hapje en een drankje leren kennen – voor zover dat nog niet het geval was. Wethouder Koedoot nam van het moment gebruik om de plannen voor het aangrenzende ‘Foodcourt’ toe te lichten, en benadrukte dat de bewoners niet bang hoeven te zijn voor een fastfood keten. Die komt er niet. Wel andere goede voorzieningen. “We zien het juist als een aanvulling op de wijk. Daarnaast is straks de hulpverlening is beter binnen handbereik.” Namens Woonlinie kregen alle nieuwe bewoners een filmblik cadeau.

(Foto Woonlinie)

Lees meer over:

woonlinie woningen bouw Den doorn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.