zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus spreekuurt in Hilversumse studio

16 juni 2015 (door WoudrichemNet)

WOURKEM - HILVERSUM: De opnames van de populaire tv-serie Dokter Tinus gaan gestaag door. Op dit moment huist de nukkige dorpsdokter met Lisa de Graaf, doktersassistente Kim Franken en anderen in Hilversum. Daar in zijn spreekkamer dokter Tinus aan diverse patiënten.

De voormalige AVRO studio uit 1938 herbergt nu produktiemaatschappij Blue One / FourOne Media BV. Daar, aan de 's-Gravelandseweg, worden de Tinus-opnames geschoten in lange dagen van 8.00 - 18.30 uur.

De serie rond dokter Tinus, een rol gespeeld door Thom Hoffman, is wat opnames betreft ver klaar. Begin juli worden de shootings in de Hilversumse studio afgesloten. Naar verluid wordt later in de maand Woudrichem nog een paar dagen aangedaan voor de final touch. Als de camera dan uiteindelijk stopt, zijn er vijf maanden verstreken.

Vijfde seizoen
Of er een vijfde seizoen komt, is niet geheel duidelijk. Daar circuleren diverse berichten over. En mocht er een volgende serie komen, dan zou Dokter Tinus uit Woudrichem vertrekken, aldus onbevestigde geluiden. Het vestingstadje Brielle wordt in de wandelgangen als optie genoemd.

Doc Martin
De serie, een Nederlandse bewerking van de Britse serie Doc Martin, gaat over een plattelandsdokter in Woudrichem, in de serie Wourkem.
Op 29 augustus 2012 debuteerde de serie bij SBS 6. Op 26 november 2014 eindigde het derde seizoen. SBS6 zendt de vierde serie dit najaar uit op de maandagavonden. Tinus wijkt  daarmee voor de Champions league die dan op de gebruikelijke woensdagavond zit.

(Foto ©Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.