vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

115 jarige Brassband Kunst en Vriendschap pakt uit

26 mei 2015 (door WoudrichemNet)

 

ALMKERK / MEEUWEN - Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen viert dit jaar haar 115-jarig jubileum en pakt op zaterdag 6 juni groots uit met het eerste HaFaBra/concert dat plaats zal vinden in Het Verlaat in Almkerk. Harmonieorkest Crescendo uit Sliedrecht en het Koninklijk Erkend Stedelijk Fanfare Orkest (KESFO) Nieuw Leven uit Vianen zijn op de concertpartners van Brassband Kunst en Vriendschap.

Crescendo uit Sliedrecht speelt in de hoogste afdeling van de KNMO. Met een veelzijdig repertoire en eigentijdse concerten wil men laten horen hoe een modern harmonieorkest kan klinken. Sinds 2009 staat dit orkest onder leiding van Willem van Zee. KESFO Nieuw Leven is een regionale fanfare en probeert zich met uitdagende muziek en nieuwe projecten te onderscheiden in de regio, zoals bijvoorbeeld met de concerten in de Beurs van Berlage met Perry Hoogendijk, tubaist van het Concertgebouworkest. Sinds 2012 staat het orkest onder leiding van Arjen Bos.

Vieren
Brassband Kunst en Vriendschap viert haar 115-jarig jubileum met diverse optredens. Zo was de brassband eind april tijdens de feestweek in Meeuwen te bewonderen met een spraakmakende Flower Power muziekshow en gaf men op 16 mei in Hilvarenbeek een optreden met de Belgische euphoniumvirtuoos Glenn van Looy  tijdens het Geneva Brass Band Festival Brabant.
Tijdens het concert zal Kunst en Vriendschap onder leiding van Henk van Loon zowel dmoderne brassbandwerken als echte brassbandklassiekers laten horen.

Elk orkest brengt zeer uitdagend programma ten gehore met muziek van onder andere Jan Van der Roost, Jan de Haan, Edward Gregson, Torstein Aagaard-Nilsen en Philip Harper.
Ook zijn er enkele solowerken te horen. Paul Langerman (trombonist bij onder andere het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee) zal samen met het harmonieorkest Rhapsody for Trombone van Gordon Langford uitvoeren. Nieuw Leven speelt Pequena Czarda van Pedro Itturalde met Joyce Overheul als soliste op altsaxofoon. Bij Brassband Kunst en Vriendschap staat de prachtige nieuwe euphoniumsolo Solitary Prayer van Marco Putz op het programma waarin Benny Kant als solist te horen is.

Het concert zal worden afgesloten met een spectaculair massed bandoptreden waarin de Nederlandsche Medley van Jasper Staps de knallende uitsmijter zal zijn. Kortom, Een concert voor iedereen die van blaasmuziek houdt.

Aanvang: 20.00 uur   
Zaal open: 19.30 uur
Toegang gratis

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.