vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

AFC speelt Via Aeterna en zoekt muzikanten

26 mei 2015 (door WoudrichemNet)

ANDEL / ALTENA -  Het Andels Fanfare Corps (AFC) is op zoek naar talentvolle amateurmuzikanten voor het project Vita Aeterna, die naast hun eigen vereniging mee willen spelen met Andels Fanfare Corps, het leuk vinden om uitdagende muziek te spelen en deel te nemen aan workshops, prestigieuze concertseries en festivals. Het project is opgezet om alle deelnemers de kans te geven zich verder te ontwikkelen, te leren van elkaar en van professionele musici.

Met het orkest speelt AFC in een aantal mooie concertseries, zoals HRFSTWND in november en de nieuwe serie Blazen aan het Spui in Den Haag. Ook doet men mee aan het concertfestival in Enschede en wordt er een galaconcert als afsluiting van het project georganiseerd.

Workshops
AFC: 'Op 20 juni organiseren we een slagwerkdag samen met De Slagwerkgarage waarbij we een aantal gerenommeerde professionele slagwerkers uitnodigen die verschillende workshops zullen geven. In september doen we hetzelfde voor koperblazers en begin 2016 organiseren we een aantal workshops voor saxofonisten. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht het speelniveau.'

Meedoen
•    Enthousiaste amateurmuzikanten die op maandagavond in Andel, naast de repetities van hun eigen vereniging kunnen repeteren.
•    Spelend op niveau C (diploma zelf is niet vereist). We hebben een beperkt aantal plaatsen voor (jonge) talenten op niveau B.
•    De 3 workshops zijn toegankelijk voor muzikanten van alle niveaus, ook wanneer je niet aan het orkest meedoet.

Het project loopt van 1 juni 2015 tot eind april 2016.

Wie zin heeft om mee te spelen is uitgenodigd voor de kick-off maandagavond 1 juni. Hier zal vanaf 19.45 uur tot circa 21.00 uur een presentatie van Vita Aeterna plaatsvinden in ’t Buitenhoff in Andel. Voor deelname aan Vita Aeterna kunnen mensen zich deze avond opgeven, maar dat kan ook op de website www.andelsfanfarecorps.nl. Ook hier de volledige informatie over Vita Aeterna.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.