dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Stichting Leergeld Woudrichem kan helpen

24 mei 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld Woudrichem wil deze kinderen mee laten doen! Wij bieden kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten zoals lid worden van een sport- of hobbyvereniging, zwemles volgen of deelnemen aan de scouting. Ook de kosten voor schoolmaterialen, schoolreizen kunnen voor gedeeltelijk vergoeding in aanmerking komen. Daarnaast kan eventueel een fiets (voor kinderen vanaf groep 8) of een tweedehands computer (per gezin vanaf 8 jaar) worden verstrekt.

Voor wie in de gemeente Woudrichem woont, kan Stichting Leergeld Woudrichem voor kinderen van 4 tot 18 jaar een oplossing bieden. De medewerkers van Stichting Leergeld verwijzen in eerste instantie altijd naar voorliggende voorzieningen via de gemeente, als die van toepassing zijn.

Stichting Leergeld Woudrichem werkt uitsluitend met vrijwilligers. Een vrijwilliger komt aan huis om samen met de aanvrager de mogelijkheden te bespreken en eventueel te informeren over andere instanties. 'Aarzel niet contact met ons op te nemen indien u twijfelt of ook u voor ondersteuning in aanmerking kunt komen.'

Informatie
Voor meer informatie zie: www.leergeldwoudrichem.nl of maak gebruik van de folder die op het gemeentehuis aanwezig is. De stichting is bereikbaar via telefoonnummer 0162-45 84 87  van maandag tot en met donderdag 9.00-11.30 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.