dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

AH Almkerk en DEcAB voeren klantenactie voor duurzaamheid

21 mei 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Albert Heijn Almkerk en Duurzame Energie coöperatief Altena Biesbosch (DEcAB) werken in de maand mei  samen in een actie voor duurzame energie. In de afgelopen weken kregen de klanten bij besteding van 15 euro aan boodschappen een ‘kanskaart’. Hierop kon de klant aangeven of men kans wilden maken op een pakket led-lampen van 200 euro, een zonnepaneel ter waarde van 350 euro of een energieadvies voor hun woning ter waarde van 125 euro. De trekking is 26 mei om 16.00 uur.

Beide organisatoren stelden een fors prijzenpakket ter beschikking, te weten drie pakketten led-lampen, twee zonnepanelen en vier uitgebreide energieadviezen. De eigenaren van de Albert Heijn-winkel, Dennis en Robin Groen, en DEcAB hebben elkaar gevonden in hun streven naar een duurzamer energiegebruik. Dennis Groen: “Wij zijn met onze winkel al jaren bezig om ons energieverbruik te verminderen. Met onze laatste verbouwing hebben we speciale koel- en vriesinrichtingen geïnstalleerd, waardoor ons energiegebruik ongeveer 15% is verminderd. Op het dak hebben we ruim 300 zonnepanelen gelegd, waarmee we 70.000 kWh aan duurzame stroom opwekken. Dat is vergelijkbaar met het gebruik van 25 gezinnen. In februari van dit jaar hebben we ledverlichting in de winkel geïnstalleerd, die 50% minder energie verbruikt dan onze ‘oude’, ook al energiezuinige verlichting.”
 
Cees de Bas, voorzitter van DEcAB, vult aan: “Het initiatief van Dennis en Robin Groen om samen met ons een actie op te zetten rondom duurzame energie sprak ons direct aan. Als energiecoöperatie willen we graag samenwerken met alle partijen die duurzame energie en energiebesparing in de praktijk handen en voeten geven. Samen bereiken we altijd meer. ”

Trekking en prijsuitreiking
De trekking van de prijswinnaars vindt plaats in hal van AH in Almkerk. Op dinsdag 26 mei om 16:00 uur trekt oud-notaris Salomons de winnaars van de duurzame energieactie van Albert Heijn Almkerk en DEcAB. De prijsuitreiking is op maandag 8 juni om 20:30 uur  op fort Giessen. De prijswinnaars krijgen hun prijs uitgereikt door wethouder Koedoot van Woudrichem.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.