donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Altenahove gaat verbouwen

12 mei 2015 (door WoudrichemNet)

ALMERK - In 2014 opende verpleeghuis Altenahove in Almkerk twee verbouwde afdelingen waar gespecialiseerde zorg aan mensen met dementie wordt gegeven. Dit najaar wordt er gestart met de verbouwing van een derde afdeling, afdeling Wilgenroos.die in het voorjaar van 2016 gereed zal zijn Cliënten krijgen straks een eenpersoonsappartement met eigen sanitair. Ze kunnen gebruik maken van twee sfeervolle gemeenschappelijke huiskamers en een algemene (thema)ruimte. Zowel de inrichting, het meubilair en diverse installaties worden aangepast aan deze tijd.

Nicole Koopmans, locatiemanager en medeverantwoordelijk voor het verbouwtraject in verpleeghuis Altenahove: ‘We zijn zo ontzettend blij dat we kunnen starten. We streven ernaar om voor cliënten en hun familieleden een passende, huiselijke woonomgeving te creëren. De medewerkers kijken ernaar uit om straks cliënten zorg te kunnen verlenen in een woonomgeving die cliënten zoveel mogelijk als een thuis kunnen ervaren. We willen dat Altenahove een prettige plek is om te toeven. Mensen die bij ons komen wonen hebben vaak de keuze moeten maken dat langer thuis wonen niet meer mogelijk is. De nieuwe plek moet dus veilig en vertrouwd zijn.’

Verbouwing Altenahove
Nadat afdeling Wilgenroos is afgerond, wordt er gestart met de verbouwing van fase 3.  Zo wordt de entree van het verpleeghuis verbouwd en komt er een mooi groot restaurant waar straks ook mensen uit de wijk en familieleden van harte welkom zijn. In deze laatste fase worden ook de behandelruimten vernieuwd. In deze ruimten wordt onder ander fysiotherapie en ergotherapie gegeven. Het worden aangename ruimtes waar ook mensen van buitenaf naar therapie kunnen komen. Het verpleeghuis heeft na deze verbouwing een volledige metamorfose ondergaan zodat de zorglocatie weer helemaal klaar is voor de toekomst.

Tijdelijk onderkomen
Om de cliënten tijdens de verbouwing een zo rustig mogelijk verblijf te geven, is er voor een tijdelijk onderkomen elders gekozen. Cliënten van afdeling Wilgenroos verhuizen voor zes tot acht maanden vanuit Almkerk naar verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg. Al het vertrouwde personeel verhuist deze periode mee. Nicole Koopmans: ‘In verpleeghuis De Riethorst staat momenteel een afdeling leeg omdat er vorig jaar een groep cliënten naar verpleeghuis Slotjesveste in Oosterhout is verhuisd. Voor ons is dit een mooie gelegenheid om de bewoners van afdeling Wilgenroos bij elkaar te houden en gezamenlijk in een veilige omgeving te laten wonen. De komende maanden  gaan we de verhuizing en verbouwing zorgvuldig voorbereiden, zodat straks alles zo rustig mogelijk kan verlopen. Als ouderenzorgorganisatie begrijpen we maar al te goed dat verhuizen op hoge leeftijd een hele opgave is. Onze mensen ondersteunen en faciliteren bewoners en familieleden hier graag bij.’ In Geertruidenberg wordt er in september een warm welkom georganiseerd voor de bewoners uit Almkerk.

Vrijwilligers
Nicole Koopmans vervolgt: ‘Het ontvangen van bezoek is belangrijk voor de mensen. Daarom hebben we het idee om ongeveer twee keer per week op vaste dagen met pendelbusjes te gaan rijden. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die in deze periode met een busje tussen Almkerk en Geertruidenberg willen rijden. Op deze manier kunnen familieleden en kennissen gemakkelijker op bezoek komen. Mensen die het leuk vinden om straks met onze bus te gaan rijden, nodig ik van harte uit om zich bij ons te melden.’

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.