vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aelse dag 2015 gaat ongekend bruisen...

1 mei 2015 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Op de zaterdag voor Pinksteren, dit jaar 23 mei, wordt in Andel weer de Aelse Dag georganiseerd. Vanaf 10 uur gaan de feestelijkheden van start met de hele dag de jaarlijkse warenmarkt en de kinderrommelmarkt tot 13.00 uur. Maar er is meer, veel meer...

Ook zijn er demonstraties van Free-Running door Omnisportvereniging “De Zilvermeeuw”. Er is niets waarover deze free runners niet kunnen lopen of beter gezegd rennen. Op het terrein bij de Romboutstoren is de gehele dag het ‘Ondernemersplein OV de Linden’. Ook is er een 36 meter lange stormbaan, een stoomcarrousel en poppenkast in het huis van Jan Claesen.

Klokwerpen
Nieuw op de Aelse Dag is het klokwerpen, van half 13.30 tot 14.30 uur. Vanaf de toren worden klokjes naar beneden gegooid. Wie zo’n klokje vindt, kan een exclusief massief koperen klokje winnen en maakt kans op fantastische prijzen die beschikbaar zijn gesteld door leden van OV De Linden. Maar hiervoor moet dan nog wel de finale gespeeld worden met originele Jan Claesen-opdrachten. De winnaar mag een jaar lang de enige  echte Rombouts klok, ‘DE JAN CLAESEN’ mee naar huis nemen.

Live op de radio wordt verzorgd door Oké FM op markt en natuurlijk is er ook live muziek van Dixielandband ALACARTE. Maar er is ook straattheater. Amateur-acts verzorgt door actieve leden en vrienden van Andels Fanfare Corps, maar ook professioneel straattheater door Martin Forget – Theater zonder blabla.

Kinderen
Aan de kinderen is ook dit jaar weer gedacht. In een kinderhoekje op het Jos d’n Bakkerplein (parkeerterrein ‘De  Voorhoff’) kunnen kinderen zich laten schminken, pony rijden, spelletjes doen en springen op een springkussen. En voor de ouderen er is natuurlijk een gezellige terras!
Ook zijn er demonstraties van radiografisch bestuurbare modelbouw Trucks op het Jos d’n Bakkerplein. Zeker de moeite waard om te komen kijken!

Om de Aelse Dag met dit totaalprogramma te bezoeken wordt een kleine bijdrage, van slechts één euro entree, per volwassen bezoeker gevraagd. Kleine kinderen en kinderen van de basisschool hebben gratis entree en de kinderattracties zijn gratis.
Vanaf 21.:00 uur ’s avonds zijn mensen van harte welkom op het terras op het Romboutsplein voor een gezellige avond, met een buitenconcert van Van Alles Wâ en Andels Fanfare Corps. Onder het genot van een hapje, een drankje en muziek van Corné Music gaat deze feestavond door tot in de late uurtjes.

Kijk voor het totale programma op www.aelsedag.nl of kijk in de Agenda op Woudrichem.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.