zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Woerkum is er klaar voor: het Festivalweekend kan beginnen

27 april 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Met de 45e editie van het jaarlijkse Festival Weekend staat de Vesting Woudrichem van donderdag 14 mei t/m zaterdag 16 mei weer een gezellig Hemelvaartsweekend te wachten. Ruim 10.000 bezoekers worden verwacht tijdens het 19e Woerkums kampioenschap vis bakken op Hemelvaartsdag 14 mei en de 45e Jaarmarkt en kinderrommelmarkt op zaterdag 16 mei. Beleef Woudrichem op haar best, historie en evenementen in een unieke omgeving komen samen tijdens dit jubileumjaar. Het kampioenschap vis bakken vindt voor het eerst plaats in meerdere straten, de jaarmarkt is in diversiteit uitgebreider dan ooit. Daarnaast vinden er extra activiteiten plaats voor de jongste bezoekers.

De organisatie van het Festival Weekend, Stichting Festival Comité Woudrichem, heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat ook dit jaar zowel de inwoners van Woudrichem als de vele bezoekers weer volop zullen genieten van het Festival Weekend.
 
Kampioenschap vis bakken 
Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, zal het in de oude vesting Woudrichem zijn of men er nog leeft in de visserijtijd. Vis bakken op nostalgische rokende houtkacheltjes, bakstands versierd en ingericht met allerlei attributen uit de visserijtijd, optredens door visserskoren en demonstraties van met de visserij verweven oude ambachten, zijn de ingrediënten voor het 19e Woerkums kampioenschap vis bakken. Om 12:30 zal het startsein worden gegeven, al eerder zal de vesting zich hullen in de historische nevelen daar de bijna 30 deelnemers hun houtkacheltjes tijdig op temperatuur willen hebben. Vanaf dat moment is de sfeer van het visserijverleden voor één dag terug in het heden. 
 
Om 17.30 uur zal burgemeester Arie Noordergraaf de kampioen 2015 bekend maken en de prijzen uitreiken.
 
Gezellig slenteren
De zaterdag na Hemelvaartsdag, 16 mei, is al 45 jaar de dag van de jaarmarkt en kinderrommelmarkt. Van 09.00 uur tot 17.00 uur is er volop gelegenheid om te slenteren over de ruim 100 standplaatsen tellende jaarmarkt in de historische vesting. Ook dit jaar is er op de jaarmarkt weer een grote variatie aan koopwaar waarbij ook de liefhebbers van een lekker hapje niets te kort zullen komen. Tussen de stands zijn diverse leuke terrasjes van de plaatselijke horeca en voor het feestelijke tintje op de markt zal de Altena Jazz Band garant staan. Tijdens de jaarmarkt zijn ook alle gezellige winkeltjes in de vesting geopend. Naast de jaarmarkt is er ook weer van alles te koop op de grote kinderrommelmarkt. Officieel begint de rommelmarkt om 08.00 uur, maar als vanouds worden de echte bijzondere zaken al in de vroege uurtjes verhandeld. 
 
In het kader van het 45-jarige jubileum zal er een uitgebreid aanbod van kinderactiviteiten zijn in het populaire thema “Frozen” van 11:00 tot 16:00. De jonge bezoekers kunnen zich vermaken met diverse activiteiten en lopen wellicht hun helden nog tegen het lijf. 
 
Het volledige programma is te vinden op www.festivalweekendwoudrichem.nl 
 
Verkeersmaatregelen en parkeergelegenheid
Tijdens het Festival Weekend zijn er in de vesting Woudrichem een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Dit betreft parkeerverboden en geslotenverklaringen. Alle verkeersmaatregelen staan in de betreffende straten duidelijk aangegeven. Zowel op donderdag 14 mei als op zaterdag 16 mei wordt de toegang naar de vesting weer afgesloten. Dit met uitzondering van voetgangers en fietsers. 
 
De evenementen vinden plaats in de historische vestingstad Woudrichem, extra parkeerterreinen en fietsenstallingen zijn ingericht rondom de vesting. Bezoekers worden via duidelijke parkeerroutes en door verkeersregelaars verwezen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen. 
 
De evenementen zijn tevens goed te bereiken middels de veerdienst vanuit Gorinchem.
 
(foto SFC)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.