vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Geen asielzoekerscentrum in Woudrichem

24 maart 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In het najaar van 2014 heeft staatssecretaris Teeven laten weten dat het COA, vanwege de grote toestroom vluchtelingen, op zoek is naar locaties om asielzoekers te huisvesten. Gemeenten werden verzocht mee te denken met mogelijke opvanglocaties. Naar aanleiding van deze oproep is er contact geweest tussen de gemeente Woudrichem en het COA om de mogelijkheden te onderzoeken.

Het COA heeft de gemeente inmiddels echter laten weten af te zien van de vestiging van een asielzoekerscentrum in Woudrichem.

Het inrichten van een asielzoekerscentrum is voor het COA pas zinvol als de locatie minimaal 450 vluchtelingen kan herbergen. Het COA heeft, na de mogelijkheden van huisvesting op een boot te hebben afgewezen, gesprekken gevoerd met de eigenaar van het buitendijks bedrijfsterrein aan de Hoge Maasdijk. Het terrein zou, gezien het programma van eisen dat het COA hanteert, opvang kunnen bieden aan 600 personen.

Draagkracht
Opvang van maximaal 300 asielzoekers is wat de gemeente betreft bespreekbaar. De asielboot bood indertijd onderdak aan ongeveer 250 vluchtelingen. Bij deze aantallen wordt de draagkracht van de inwoners niet overvraagd en kunnen asielzoekers rekenen op ieders inspanningen om hun verblijf zo positief mogelijk te laten verlopen.

Gezien de urgente behoefte aan opvang van minimaal 450 personen, ziet het COA af van verdere verkenningen in Woudrichem.

(Foto Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.