vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Cantica zingt in Engeland in majestueze omgeving

3 maart 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - In het weekend van 21 en 22 februari was Vocaal Ensemble Cantica uit Almkerk te gast in St. Albans en Chelmsford.

In deze schitterende kathedralen aldaar zijn de diensten gezongen volgens de liturgie van de Anglicaanse Kerk. Zangers en gastzangers van Cantica, dirigent Henk van Andel en organist Dirk Luijmes, hebben met veel genoegen gezongen en gespeeld in deze majestueuze omgeving.

Concertmuziek
Weer op Nederlandse bodem wordt er door het koor gewerkt aan passiemuziek. 'We blijven deze keer nog in Engelse sferen en gaan een nieuw werk van Alan Bullard zingen. ‘Wondrous Cross’  is een compositie die (nog) niet zo bekend is en in deze regio nog nooit is uitgevoerd. Het is een gezongen meditatie over ‘de zeven kruiswoorden’ van Jezus.'  Het werk is zo geschreven dat het als concertmuziek gebruikt kan worden maar ook als muziek in een liturgische viering.

Deze laatste manier waarbij er ook door de gemeente wordt meegezongen, gebruikt Cantica in de komende uitvoeringen. In Almkerk op 22 maart 18.30 uur in de Gereformeerde Kerk en in Sleeuwijk op 29 maart 18.30 uuur in de Ontmoetingskerk. 'Kom luisteren en zing mee met deze indrukwekkende en verstillende muziek.'
 

Lees meer over:

koor Cantica engelse muziek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.