vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Komt er een asielzoekerscentrum in Woerkum?

2 februari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In het najaar van 2014 heeft staatssecretaris Teeven laten weten dat het COA, vanwege de grote toestroom vluchtelingen, op zoek is naar locaties om asielzoekers te huisvesten. Gemeenten werden verzocht mee te denken met mogelijke opvanglocaties.

Gezien de positieve ervaring met het asielzoekerscentrum dat van voorjaar 1999 tot voorjaar 2003 op een boot in de Afgedamde Maas gevestigd was, en gezien de grote en acute behoefte aan opvang, is er contact geweest tussen het COA en de gemeente.

Vaste wal
In dat oriënterende gesprek heeft het college het COA gewezen op de mogelijkheid opnieuw een asielboot af te meren bij Woudrichem voor tijdelijke opvang van vluchtelingen. Het COA heeft aangegeven bij voorkeur te opteren voor opvanglocaties aan de vaste wal. De gemeente beschikt niet over een dergelijke locatie, maar heeft gewezen op een bedrijfsterrein langs de Afgedamde Maas, dat in eigendom is van derden, met wie het COA eventueel in contact zou kunnen treden.

In het eerste verkennende gesprek heeft het college ook uitgesproken dat, mocht het COA de mogelijkheden nader willen onderzoeken, het aantal te huisvesten vluchtelingen in verhouding moet blijven met Woudrichemse bevolking en nader bepaald moet worden met de gemeente.

Een tweede oriënterende gespreksronde tussen de gemeente en het COA heeft nog niet plaatsgevonden. Eerst wil het college het thema voorleggen aan de raad.

(Foto Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.