donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Vrijwilligers gezocht voor wekelijkse ouderenwandeling Altenahove

20 januari 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Vanuit Altenahove, GGD West-Brabant, Gezond Altena, Huisartsenpraktijk Almkerk en Stichting De Vleet worden ouderen daarom gestimuleerd om meer te bewegen. Daartoe functioneert de wekelijkse wandelgroep. Alles vanuit de gedachte: 'Bewegen is gezond voor iedereen. Voor wie wat ouder wordt, is bewegen niet altijd meer vanzelfsprekend.'

De wekelijkse wandeling is speciaal voor cliënten van verpleeghuis Altenahove en mensen uit de buurt die nog zelfstandig thuis wonen. Het doel is om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen en er in de wijk voor elkaar te zijn. Iedereen mag meewandelen, ook mensen die in een rolstoel zitten. Er wordt per persoon gekeken welke begeleiding er nodig is.

Elke maandag tussen 10.15 en 12.00 uur wordt er gewandeld. De start is vanuit verpleeghuis Altenahove, Rivierenland 1 in Almkerk. De afstand varieert, gemiddeld wordt er ongeveer drie kilometer gelopen. Afsluitend wordt er een kopje koffie of thee gedronken.

Waarom zou je meedoen? Dat is de vraag waar Altenahove graag het antwoord op geeft. Wandelen vertraagt het brozer worden van botten op latere leeftijd. het verkleint de kans op ouderdomsdiabetes en hart- en vaatziekten en er is minder kans op valongelukken door een betere coördinatie en conditie. Uiteraard is er de gezelligheid door wekelijks samen te wandelen waarbij genoten kan worden van de buitenlucht en de natuur. Samen doen geeft immers voldoening.

Vrijwilligers gezocht
Om de groep ouderen uit Altenahove en omgeving te begeleiden, zijn er meer vrijwilligers nodig. Er is een tekort aan vrijwilligers om iedereen mee te kunnen laten wandelen. Daarom is iedereen van harte welkom als vrijwilliger. Er zijn geen speciale vaardigheden vereist. Ook mensen die niet bekend zijn met het duwen van een rolstoel zijn van harte welkom. Elke vrijwilliger krijgt instructies. Tijdens de wandeling gaat er altijd een professionele verzorgende mee.

Lisanne Verstegen is Coördinator Welzijn en Vrijwilligers. Wie mee gaat wandelen of wil helpen als vrijwilliger kan haar bereiken via telefoonnummer 06 53969208 of per mail: l.verstegen@drsn.nl. (Foto gemeente Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.