vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Thaise Fairtrade sambal verkrijgbaar in Woerkum

17 november 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Wereldwinkel Woudrichem haalt met de allereerste fairtrade sambal een wereldprimeur in huis. De sambal oelek en sambal badjak zijn rijk gevuld met fairtrade ingrediënten en vormen een pittige en geurige aanvulling op een Aziatische dis. De sambal wordt van begin tot eind onder eerlijke voorwaarden geproduceerd in Thailand.

In Thailand is sambal een eenvoudig mengsel van olie en ringetjes rode peper. Dat is behoorlijk pittig, wellicht een beetje té voor de Nederlandse tong. Door de pepertjes fijn te malen en te vermengen met een beetje zuur en zout, krijg je de typische sambal oelek variant die we in Nederland gewend zijn. De sambal badjak is een mengsel van rode chilies met gebakken sjalotjes en knoflook, een tikje gember en de heerlijke smaak en geur van citroengras. Hij is licht pikant, maar vooral heel rijk van smaak.

Venster
De sambal oelek en badjak van Fair Trade Original zijn de allereerste fairtrade sambal ter wereld. De pepertjes, sjalotjes, knoflook, gember en het citroengras zijn afkomstig van de Sisaket Fairtrade Farmer Group. Deze groep boeren levert rechtstreeks aan de verwerkingsfabriek KRS Spicy Food in Bangkok, die er sambal van maakt. Zo hebben de boeren een goed afzetkanaal voor hun fairtrade gecertificeerde ingrediënten. Nu de producten fairtrade gecertificeerd zijn, kan KRS Spicy Food internationaal op zoek naar klanten die kiezen voor verantwoord geproduceerde levensmiddelen. Ook voor de boeren opent dit een venster naar de wereld.

Aziatisch assortiment
Voor Wereldwinkel Woudrichem betekenen de sambal oelek en badjak een aanvulling op een succesvol en groeiend Aziatisch assortiment. Aan de groene en rode curry kruidenpasta is er nu ook een gele curry kruidenpasta toegevoegd. Daaromheen staan de verschillende (wok)sauzen, ketjap, kokosmelk, rijst en noedels die onderdeel uitmaken van de rijke Oosterse keuken. In combinatie met de diverse serviezen op het schap, kunnen liefhebbers van een exotische en tegelijkertijd makkelijk klaar te maken maaltijd in de Wereldwinkel hun hart ophalen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.