donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Theaterhoppen 2014 een uitverkocht succes

10 november 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Ook de tweede sessie van Theaterhoppen - afgelopen zondag - was een uitverkocht succes. Na de eerste voorstellingen op 26 oktober werden ook nu vier groepen van 25 theaterliefhebbers door kleurige hoedjes van locatie naar locatie geleid. Bezoekers troffen daar boeiende storytellers, grapjurkende muziekmakers, confronterend theater vol met spagaten en een aansprekende absurdistische komedie. Een theatrale wandeling voor elck wat wils...

Karretrekkers Mirjam van den Boogaard, Lida Hagenaars, Eric Schopman en Jacky van der Vleuten wisten zich omringd door kleurrijke gezelschappen.
Zo boeide Storyteller Roy Grünewald zijn publiek met Beesten in bed: oersprookjes kwamen in zijn stem tot leven. Verrassend en allang vergeten - of totaal onbekende - verhaallijnen vonden een bijzondere ingang in de gretig luisterende oren van het publiek. De voorstelling had langer mogen duren.

Joris Lutz en Martin Bakker deden hun best om al grapjurkend het onderwerp 'vrouwen' te vermijden. Het lag er iets te dik bovenop, bij vlagen flauw. Bekende namen bleken geen garantie op spraakmakend succes. Enkel het basgitaarduel bij aanvang speelde zich op mooie hoogte af. Daarna volgde de grauwe middelmaat... Hun zelf aangekondigde ex-Gruppo Sportivo-verleden ten spijt.

Mirjam van den Bogaard en Izak Boom daarentegen boeiden van begin tot eind. Met name dat laatste deel reed letterlijk op wielen en bleek verrassend. In hun huiskamer wisselde het echtpaar grofheid en tederheid moeiteloos af, maar ook humor en drama kregen hun plek. Het programmablad weet: 'Op het kruispunt van cabaret, toneel en muziektheater ontmoeten snaren, toetsen en twee lijven elkaar.' Boom speelde sterk, Van den Boogaard bleek een vakvrouw. Zij leefden nog lang en gelukkig...

In de ambiance van de Woerkumse stadshaven speelde Theatergroep Yrros! Op de historische werf brachten vier ervaren amateurspelers het stuk Uitverkoren. Op een letterlijk deinend vlot, gestoeld op autobanden, ontpopte zich een absurdistiche komedie. In een lithanie van gedragen teksten werden de bezoers meegenomen in de lotgevallen van drie drenkelingen die door hun voedselvoorraad heen waren. Eén van hen moest zich als maaltijd opofferen. Maar wie? De postbode annex bediende zorgde voor een verrassende noot.
Het toneelspel van het kwartet was stabiel, maar ook verrassend en geloofwaardig tegelijk. De geuren van touw, teer en olie in de loods op de historische haven gaven het geheel een bijzonder cachet. Yrros! ontpopte zich als een aanrader.

IJzersterk
Theaterhoppen blijkt een ijzersterk concept waar aan alles is gedacht. Naast het theatraal gebodene, ook een heuse pauze met een hapje en een drankje. Goed geregeld. De hartelijke ontvangst in De Vleet met koffie, thee of anders..., het was een prima geste. De onverwachte toiletmogelijkheden op locatie bleek voor velen een dankbare verrassing. Kortom, het Wourkum van dokter Tinus heeft er een goede attractie bij.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.