donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Oude Liefde genomineerd voor Gezelligste Winkel van Nederland

5 november 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Niet iedere winkel is uniek! Zo zijn er ketens met vele vestigingen alsmede kleine ondernemers die het straatbeeld bepalen. Toch stapt men liever binnen bij die ene winkel. Vakkundig en klantvriendelijk personeel, de inrichting en achtergrondmuziek dragen hier allemaal aan bij. Maar, wat maakt een winkel nou echt gezellig? Wat verwachten mensen als ze een winkel binnen lopen en hoe beoordeelt men de sfeer? Winkelend Nederland kan haar oordeel laten horen door te stemmen bij de tweede editie van de verkiezing van “beste winkel”.

Ouwe meuk is leuk! Struinen over drie verdiepingen met brocante en hippe snuisterijen is bij Oude Liefde geen bezigheid maar een beleving! Alle hoekjes zijn gevuld met verrassingen, iedere vierkante meter benut met de meest uiteenlopende brocante meubeltjes aangevuld met fleurige rariteiten en kleurige kitsch. Een cadeauwinkel puur sang en toeristische trekpleister in de historische vesting. Waar je ook kijkt, als ware het historisch erfgoed, de vrolijk gekleurde tasjes van Oude Liefde zijn niet te missen.

Beleving
Eenmaal door de deur wacht bezoekers een hartelijk welkom. Als de authentieke balie even niet bezet is is vanuit de opkamer het vrolijke “Kom verder hoor!” te horen. Coby zet thee en René haalt een lamp van zolder af. In de gang van alle dag springt Anne binnen en vraagt “Mam mag ik de sleutels van de auto?” Een snelle poetsdoek wist het stof en de lamp wisselt van eigenaar, wordt er thee gedronken omdat het pauze is en kijkt Beertje, het hondje, als kassier mee.
Ondertussen staan een paar kindjes snoepjes te scheppen, geduldig wachtend op elkaar om hun puntzakje snoep te wegen met het muntje in de hand. Wie kent het niet meer, het dubbeltje voor de kaneelstok?

Oude Liefde
Ooit als jeugdliefde begonnen, uit het oog verloren, maar op het juiste moment weer ontmoet. Coby en René vonden elkaar opnieuw en kwamen erachter dat hun oude liefde niet roest. Samen gaan ze op jacht naar ‘oude liefdes’: naar bijzondere dingen uit vervlogen tijden. Coby heeft een verfijnde neus voor brocante, René gouden handen en Anne, jong en fris zoekt de finishing touch. Voor dag en dauw zoeken en sjouwen zij op markten in Frankrijk en België. Onder de kraam vindt Coby vaak het mooiste ‘oud en fout’. Een paar uur later is het alweer voor hun klanten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.