Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wereldwinkel viert 45 jaar met chocolade'
27sep 2014

Wereldwinkel viert 45 jaar met chocolade

WOUDRICHEM - De Wereldwinkel bestaat 45 jaar en dat viert men met klanten door samen met Tony’s Chocolonely te trakteren op een gratis chocoladereep.

De Wereldwinkel helpt al 45 jaar ondernemers in ontwikkelingslanden een beter bestaan op te bouwen door toegang te geven tot de Europese markt. 7.500 vrijwilligers in 240 Wereldwinkels doen dit door de verkoop van bijzondere cadeaus. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht.

45 jaar geleden was het doel de wereldhandel te veranderen door de afzet van producenten in de derde wereld te vergroten, voorlichting aan het publiek te geven en politieke campagnes te voeren. In de jaren tachtig professionaliseerde de verkoop en nu werken de Wereldwinkels met een succesvol winkelconcept zoals dat in de retail gebruikelijk is. Met als resultaat dat de Wereldwinkel meerdere malen door consumenten verkozen werd tot Beste Cadeauwinkel van Nederland. Na 45 jaar is het doel onveranderd: armoede bestrijden en een betere wereld creëren.

Gratis
Wie een cadeau bij Wereldwinkel Woudrichem koopt, draag dan hieraan bij. Wie iemand kent die wel wat chocolade kan gebruiken kan naar de Wereldwinkel in Woudrichem en krijgt daar de vijfde reep gratis. 'Doe hem cadeau en maak daarmee de ontvanger en de producent blij.'Deel dit bericht met je vrienden!