Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zorgkampioen komt uit Almkerk dit keer'
20sep 2014

Zorgkampioen komt uit Almkerk dit keer

ALMKERK  - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit ware Zorgkampioenen in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week huldigde Rivas Gijs van Giessen uit Almkerk als Zorgkampioen.

30 jaar zorg
Van Giessen werd – op de Giessense Mert – als Zorgkampioen voorgedragen door zijn zus. Al meer dan 30 jaar zorgt haar broer voor zijn vrouw. Hij heeft de vaardigheden geleerd, zodat hij de zorg zelf kan verlenen. Voor meneer Van Giessen kwam het als een verrassing: ‘Lief dat mijn zus op zo’n moment aan mij denkt. Ik weet dat ze wel vaker aan mij denkt, maar dit is wel een extra steuntje in de rug.’

Zorgkampioen
Mensen die iemand kennen die altijd voor hen (of een ander) klaarstaat kunnen diegene nu voordragen als Zorgkampioen. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom iemand deze titel verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener kan een ware Zorgkampioen zijn. Tot eind september zet Rivas iedere week een Zorgkampioen in ’t zonnetje.Deel dit bericht met je vrienden!