Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Erepenning gemeente Woudrichem voor Piet de Joode'
13sep 2014

Erepenning gemeente Woudrichem voor Piet de Joode

WOUDRICHEM - Onder grote belangstelling ontving kartrekker en drijvende kracht achter het jaarlijks terugkerende Festival Weekend in Woudrichem, Piet de Joode, de erepenning van de gemeente Woudrichem uit handen van burgemeester Noordergraaf. Reeds in 2013 besloot Piet het stokje over te dragen aan de jongere generatie maar bleef aan als bestuurder om de organisatie van het 44e Festival Weekend mogelijk te maken. Terugkijkend op de 44e editie besloot Piet na 37 intensieve jaren daadwerkelijk een stap terug te doen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem besloot daarop aan Piet de Joode de erepenning toe te kennen.

Als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor de inzet van een persoon aan de gemeenschap wordt deze penning maar zeldzaam toegekend. Dit bleek ook wel uit de lovende woorden van de burgemeester. Noordergraaf refereerde aan de eerdere contacten met Piet de Joode. De gedrevenheid sprak, alsmede de toewijding. Stoppen is niet gemakkelijk. Met nadruk gaf Noordergraaf aan dat inwoners als Piet van zeer grote waarde zijn voor de gemeenschap. Piet reageerde blij en verrast op deze waardering en sprak uit dat hij in 44 jaar Festival Weekend al vele burgemeesters heeft versleten in de goede zin des woord.
 
Henk de Kock trofee
Voorafgaand aan de officiële uitreiking van de erepenning ontving Piet ook de "Henk de Kock trofee" uit handen van het bestuur van de Stichting Festival Comité Woudrichem. Na een kort voorwoord van de voorzitter was de verrassing groot.
De trofee wordt uitgereikt aan de deelnemers aan het kampioenschap vis bakken met het hoogst aantal punten in de categorie Poon en Zalm. Daarnaast is deze symbolisch bedoeld voor zeer bijzonder gebeurtenissen als blijk van waardering. Een gelegenheid bij uitstek voor het bestuur om deze uit te reiken aan Piet als dank voor al datgene wat hij heeft gedaan om het Festival Weekend te maken tot wat het nu is.
 
Voor nadere informatie zie de website www.festivalweekendwoudrichem.nlDeel dit bericht met je vrienden!