donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Zaak op Scherp blijft boeien. Ondernemend Altena gastheer.

8 september 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / ALTENA: De Zaak op Scherp heeft zich na vijf jaar zeker bewezen. Sterker nog, het voorziet in een behoefte. Ieder jaar bezoeken zo'n honderd ondernemers uit de handel en industrie het regionale kennis- en netwerkseminar. Op 18 september aanstaande vindt de zesde editie plaats en wel op Golfpark Almkreek in Almkerk.

Ook dit jaar weer boeiende - en vooral praktische workshops - waar de business wat aan heeft. Wat is het geheim achter het succes? David Blankers (Blankers & Van Vark): 'Onze doelgroep is handel en industrie. Ieder jaar veranderen we net even wat kleine dingetjes, zodat de avond fris blijft. Zo hebben we vorig jaar geëxperimenteerd met een gastheer. Dat doen we dit jaar weer, maar dan met een regionale spreekstalmeester. Cor Spek, bekend van Ondernemend Altena (onder meer Open Coffee Altena - red.) zal de avond aan elkaar praten.'

PROGRAMMA

18.45 – 19.15 uur  Ontvangst met koffie/thee
19.15 – 19.30 uur  Welkom door gastheer Cor Spek (Ondernemend Altena)
19.30 – 20.00 uur  Workshops Fiscaal / Arbeidsrecht
20.05 - 20.35 uur   Workshops Financieren / Gedragsanalyse
20.35– 20.45 uur   Pauze
20.45 – 21.45 uur  Hoofdpresentatie: De Innovatie-Expeditie door Gijs van Wulfen
              21.45 uur   Afsluiting
21.45 - 22.30 uur   Napraten / netwerken onder het genot van een drankje en een hapje

HOOFDPRESENTATIE: De Innovatie-Expeditie door Gijs van Wulfen

De wereld verandert razendsnel. Diensten en producten kunnen van de ene op de andere dag verouderd zijn. Ondernemers die niet meebewegen, worden moeiteloos ingehaald door concurrenten met een innovatiever of goedkoper aanbod. Wie denkt dat dit alleen voor hotels, uitgevers of taxibedrijven geldt, komt bedrogen uit. Elke branche krijgt met ontwrichtende businessmodellen te maken. De noodzaak om te innoveren is dus groter dan ooit.

Innovatie-expert Gijs van Wulfen leidt u via de VOORT-innovatiemethode in vijf doeltreffende stappen naar nieuwe diensten en producten. Hij illustreert deze stappen met boeiende verhalen over ontdekkingsreizen, inspirerende quotes en praktische tips. Hij daagt uit, amuseert en inspireert. Er staat een prachtige reis op het programma!

WORKSHOPS

Workshop Fiscaal innovatief en highlights belastingplan 2015
De overheid heeft verschillende fiscale maatregelen getroffen om innovaties te stimuleren.Van innovatie is sneller sprake dan u denkt. Daarom is het de moeite waard om u bij te laten praten over de mogelijkheden op dit gebied. Daarnaast zal worden ingegaan op de belangrijkste punten uit het belastingplan 2015 met de nodige nuttige fiscale tips! Erno Kwetters is gastheer tijdens deze sessie.

Workshop Het 'nieuwe' arbeidsrecht        
Het arbeidsrecht in Nederland is dynamisch en verandert voortdurend. Wat vandaag actueel is, kan morgen alweer achterhaald zijn. Graag willen wij met u stil staan bij de aangekondigde wijzigingen binnen het arbeidsrecht en aangeven wat deze wijzigingen nu concreet voor u als werkgever betekenen. Mr. Willeke Bieshaar en mr. Teunis Boer verzorgen de workshop.
 
Workshop Traditionele en alternatieve financieringsvormen voor ondernemers
Alternatieve financieringsvormen worden steeds vaker door Nederlandse bedrijven gebruikt. Recente initiatieven zoals crowdfunding en microkrediet zijn de afgelopen jaren hard gegroeid. Daarnaast zijn er ook andere alternatieven. Denk aan Kredietunies, Participaties, Qredits, NL Ondernemingsfonds, etc.

Overweegt u als ondernemer weleens één van deze financieringsvormen? Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? En zijn ze goed te combineren met traditionele financieringsvormen? Dit en meer krijgt u te horen tijdens de workshop "Traditionele en alternatieve financieringsvormen voor ondernemers”. Leontine Treur, econoom en ervaren spreekster, verzorgt deze workshop.

Workshop Iedereen een andere aanpak (DISC gedragsanalyse & mensenkennis)
Veel ondernemers zijn echte professionals op hun vakgebied. Waar ze vaak meer moeite mee hebben, is het creëren van een goede match met (potentiële) klanten en personeel. Als ondernemer, trainer en coach weet Arjan Koopmans als geen ander wat gedragsanalyse u op kan leveren. In zijn workshop zal hij hele praktische handvatten geven hoe meer uit uzelf en meer uit uw onderneming kunt halen.

AANMELDEN & INFO

De Zaak op Scherp
Locatie: Golfpark Almkreek
Hoekje 7
4286 LN  Almkerk
I: www.dezaakopscherp.nl
E: info@dezaakopscherp.nl 

De zaak op Scherp is een initiatief van Blankers & Van Vark administratieve dienstverlening en advies in samenwerking met Rabobank Altena en Bouwman Van Dommelen advocaten.

(Foto (vlnr) Lennart Alberts - advocaat en partner bij Bouwman Van Dommelen advocaten, David Blankers - partner Blankers & Van Vark Administratieve dienstverlening en advies BV en Ludo Bastianen - manager Zakelijke Relaties bij Rabobank Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.