Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dokter Tinus maakt toeristen en Woudrichem blij'
08aug 2014

Dokter Tinus maakt toeristen en Woudrichem blij

WOUDRICHEM - Dokter Tinus is goed voor zijn patiënten, voor toeristen en voor Woudrichem. Het klinkt als een recept, maar het is de boodschap van SB6' Shownieuws in een online gezette - korte - reportage. 'Woudrichem geliefd bij toeristen door succes van Dokter Tinus,' zo laat men weten.

SBS6, de zender die serie per 6 september aanstaande Dokter Tinus weer op de buis brengt in een derde achtereenvolgend seizoen, heeft een videofilmpje op haar site gezet waar SBS-verslaggever Koos van Plateringen een mini-rondgang door de Woerkumse vesting maakt op zoek naar de filmlocaties. De boodschap van deze reportage is dat de populariteit van Dokter Tinus Woudrichem goed op de kaart zet. En wie waagt het om dat tegen te spreken... Het gros van de inwoners werkt in ieder geval met alle vormen van genoegen mee. Sommigen ontruimen zelfs hun huis als dat gebruikt moet worden voor opnamen. De bewoners bivakkeren dan een aantal dagen in de garage onder het huis... Dat is nog eens passie voor de mssie.

Middenstand
De lokale middenstand vaart er in ieder geval wel bij. Althans diegenen die er goed en creatief op weten in te spelen. Zo landt de Showniews-man bij de plaatselijke VVV die enthousiast wandelroutes verkoopt en van alles kwijt wil over het leuke van de Vesting. Ook komt hij uit bij Friet van Aniet waar hij de Dokter Tinus-lummel verorbert. De 22 centimeter lekkernij blijkt op het menu van de mobiele frietkraam een topper te zijn. Dokter Tinus heeft overigens een andere benaming voor de verlengde frikandel...

Woerkum is nog nooit zo vaak op de gevoelige plaat vastgelegd. Drommen toeristen schieten hun beelden bij de dokterswoning en andere opnameplekken. Koren op de molen van First Class Entertainment die meer dan tevreden is met de aandacht van Dokter Tinus voor de Vesting. Op afroep organiseert de lokale evenementenmaker een rondleiding langs de filmlocaties. Het geheel staat onder leiding van dokter Alice, compleet met witte doktersjas. 'Dat is het voordeel van de Dokter Tinus Privéwandeling. Je belt aan en als Alice thuis is gaat ze mee op pad.'

Hotel Woudrichem aan de Molenstraat heeft ook deze keer de filmcrew binnen haar muren gehad. Het hotel trok opnieuw alles uit de kast om het de ploeg ook dit keer naar de zin te maken. Zowel binnen als buiten in de tuin - en op locatie - werd de inwendige mens steeds (opvallend) goed verzorgd. Ook het wisselende team van figuranten kon zich voortdurend te goed doen aan de ruim aangeboden koffie, thee, brood, fruit etcetera.

Na de filmopnamen van serie twee maakte Woudrichem.net een artikel (zie ook link onder) over de reacties van acteurs en crew op het verblijf. Men was vol lof. Het valt aan te nemen dat dezelfde loftrompet ook wordt uitgestoken over de derde serie opnames.

(Foto First Class: Dokter Alice on tour)

Zie ook:
Een ochtend op de set bij Dokter Tinus (wo, 4 jun 2014)
Eerste Dokter Tinus privéwandeling geslaagd (di, 8 apr 2014)
Hotel Woudrichem doet een boekje open over Dokter Tinus (za, 31 aug 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!