zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wa un Erremoei... Woudrichem wordt weer Ut Mosterdgat

2 augustus 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het carnaval komt terug in Woerkum met Wa un Erremoei. 'Het gaat gebeuren!', kopt de gelijknamige Facebookpagina.  Woudrichem heeft weer een carnavalsgroep. Tijdens de aankomende carnavalsperiode wonen de Woerkummers weer in ut Mosterdgat.

Eerder ging - in 2007 - na een periode van zo'n 35 jaar de Woerkumse carnavalsvereniging Kwakke Erremoei ter ziele. Pogingen om de zaak vlot te trekken, kwamen niet echt van de grond en werd het stil.
In 2013 vierde de openbare basisschool 't Ravelijn overigens nog carnaval met de kinderen. Dat gebeurde in 't Rondeel samen met alle juffen en meesters. Weliswaar onder schooltijd maar met een heuse Prins en Prinses...

Ook een oude bekende van het Woerkumse volksfeest keert terug. Hofkapel Nooit Gedagt verbindt zich weer aan dit initiatief. Het blaasorkest werd in 1974 als onafhankelijke vereniging opgericht. Sinds de start was het orkest altijd als vaste Hofkapel verbonden aan de Woudrichemse carnavalsvereniging Kwakke Erremoei.

Activiteiten
Dit jaar zullen er diverse activiteiten georganiseerd gaan worden in ut Mosterdgat zoals het Elfde van het Elfde bal in de Teerkamer
op 15-11. De Programmapresentatie is om 11:11 uur.

Op 14-2-2015, op carnavalszaterdag, is er een optocht door ut Mostergat. Aanvang is om 13:33 uur precies. Verdere bijzonderheden volgen nog.

Alle komende info wordt gedeeld via de Facebookpagina van Wa un Erremoei...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.