vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Scholen Ganzenhof en Kandelaar gaan samen

22 juli 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / RIJSIWJK: De basisscholen van Giessen en Rijswijk fuseren per 1 augustus aanstaande. De besturen van De Ganzenhof en De Kandelaar waren al samengegaan. Dat gebeurde per 1 januari 2009 en per 1 augustus 2014 is dus ook de scholenfusie een feit.

Binnen de scholen fungeerde een werkgroep ‘Praktische zaken.’ Deze was belast met het bedenken van een nieuwe naam. Ook werden de ouders erbij betrokken. Die gezamenlijke inspanning leverde de nieuwe naam op: CBS De Parel.

Nieuwe naam
Deze naam werd bedacht door Wilma Westerlaken (ouder uit Rijswijk) en Aranka Kwetters (juf van De Kandelaar). Als motivatie werd gegeven: "Parels zijn een symbool voor transformatie, stimuleren de innerlijke groei en ze geven inzicht in je mogelijkheden. Ook staan ze symbool voor Christus. Denk daarbij aan het lied ‘Weet je dat de Vader je kent’. Eigenlijk alles wat een kind ‘doormaakt’ tijdens de basisschoolperiode.” Aldus het lokla blad De Koppelaar.

Hoe het nieuwe logo van CBS De Parel er uit gaat zien, is nog niet bekend.

Locatie
Het komende schooljaar blijven de scholen in de bestaande gebouwen in Rijswijk en Giessen. Ook de kinderen en leerkrachten verhuizen niet naar een andere locatie. In het schooljaar 2014-2015 zal het bestuur verder kijken hoe de huisvesting in het schooljaar 2015-2016 gerealiseerd zal worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.