donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Altenatuur pleit voor Natuurlijke en Duurzame A27

15 juli 2014 (door WoudrichemNet)

ALTENA / ALMERK - De A27 tussen Breda en Utrecht wordt over een traject van 47 kilometer verbreed. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) op 18 april jl. besloten. De minister wil zo het fileprobleem, met name tussen Houten en Hooipolder, oplossen.
Er is gekozen voor het verbreden van de weg met extra rij- en spitsstroken.

Over de Merwede komt een tweede brug met nog eens vier rijstroken. Voor de bereikbaarheid van de regio is dit een goede beslissing, meent Altenatuur, de Natuurbeschermingsvereniging in het Land van Heusden en Altena. 'Ook is het goed voor de doorstroming van het verkeer. Natuurlijk gaat het allemaal nog wel even duren. Zo’n tien jaar, schat men, eer alles klaar is! Vanaf 2019 kan er waarschijnlijk gebouwd gaan worden, en tussen 2023 en 2025 kunnen de eerste auto’s over de vernieuwde weg gaan rijden.'

Altenatuur wil onderzoeken of de geluidsoverlast en de vervuilende stoffenuitstoot is te verminderen door mooie en effectieve natuuringrepen! Gedacht wordt aan natuurlijk begroeide geluidswallen of aan het idee van Daan Roosegaarde voor het toepassen van de ‘Smart Highway” waardoor lichtverontreiniging wordt tegen gegaan.

Oproep
Altenatuur roept milieugroeperingen, politieke partijen, bewonersgroepen en particulieren op om te reageren. Dat kan via 0183-660782 of 06-42567844.

Deze oproep is breed verstuurd naar De Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap, Progressief Altena, Actieve dijkbewoners Sleeuwijk en VMB Hank/Dussen.

(Foto Altenatuur)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.