dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Kinderen Ganzenhof struinen door de duinen

14 juli 2014 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - De kinderen van groep 3 van CNS De Ganzenhof zijn voor een natuurles naar de Drunense Duinen geweest. De kinderen hebben ervaring opgedaan met onbekende dieren, zoals de rode bosmier, die echt bleek te bijten. En als hij bijt dan spuit het beestje gelijk mierenzuur op je. 'Nou dat stinkt verschrikkelijk', weten de kinderen nu.

De gids legde zijn hand op het mierennest en meteen vielen de mieren hem aan met als gevolg een stinkende hand en prikken die voelden als speldenprikken. Zo zijn de kinderen ontdekkend bezig geweest. Behalve mieren hebben zij ook het nest gezocht van de bonte specht en een soort reuzenwesp.

De school laat weten: 'Vanuit de verwondering en de nieuwsgierigheid van de kinderen zelf, krijgen zij oog voor hun natuurlijke omgeving. Rennen door dat mulle zand is echt moeilijk en je wordt er wel heel moe van. Bomen zijn lekkere klimbomen en van alles wat je vindt kun je een ‘duindier’ maken, een spin, een pissebed of een heel groot ‘duinmonster’. Toen mochten ze spelen en zover gaan totdat je Stokke (onze eigen gemaakte stokpop) nog kon zien. De morgen vloog voorbij. Dit willen alle kinderen iedere week wel doen!'

Lees meer over:

kinderen natuur ganzenhof duinen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.