vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Slot Loevestein en Philadelphia gaan samenwerken

10 juli 2014 (door WoudrichemNet)

POEDEROIJEN / WOUDRICHEM - Aanstaande maandag 14 juli vanaf 1430 uur wordt de officiële samenwerkingsovereenkomst tussen Philadelphia en Slot Loevestein ondertekend en is er gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe leer-werktraject.

Slot Loevestein is van iedereen. Om de maatschappelijke relevantie van het kasteel en de vesting te versterken is Loevestein in samenwerking met Philadelphia een pilot gestart. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking, krijgen de kans om deel te nemen aan een van de leer-werktrajecten van Philadelphia zodat uitstroom naar werk mogelijk wordt. Deelnemers kunnen tevens een certificaat op MBO 1 niveau halen.

Samenwerkingsovereenkomst
Op maandag 14 juli vanaf 14.30 uur vindt er een bijeenkomst plaats op Slot Loevestein. Om 15.00 uur wordt de samenwerkingsovereenkomst getekend en aansluitend is er gelegenheid om kennis te maken met het leer-werktraject. Pers is van harte welkom om meer te weten te komen over dit bijzondere project dat financieel wordt ondersteund vanuit het Europese fonds Interreg IVB.

Philadelphia
Stichting Philadelphia is een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, ongeacht oorzaak, beperking of leeftijd, met als missie hen in staat te stellen zo zelfstandig mogelijk invulling te geven aan hun leven.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.