vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Succesvolle doorstart waterfront Woudrichem

14 juni 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  In Woudrichem wordt gewerkt aan het doortrekken van het Liniepad, het beter toegankelijk maken van het veer naar Loevestein en een nieuw clubgebouw voor de watersportvereniging. Dit gebeurt met steun van het provinciale programma Mijn Mooi Brabant, dat zich richt op verbetering van de ruimtelijke kwaliteit.

De uitvoering van dit project stagneerde, maar onder leiding van de alliantiemakelaar van het Biesbosch Streeknetwerk zijn de verschillende partijen weer bij elkaar gebracht en oplossingen benoemd. Die worden op dit moment door iedereen met veel vertrouwen uitgewerkt. Hopelijk kunnen we eind juni dan ook het glas heffen op een succesvolle doorstart van het project

Visie Woudrichemse Waterkant
Het clubgebouw is het eerste project binnen de Visie Woudrichemse Waterkant, die mikt op meer waterrecreatie, ruimte voor de natuur en het beleven van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De visie is met inbreng van veel partijen tot stand gekomen. Een patstelling van vijf tot tien jaar kon daarmee in 1 jaar worden geslecht. Het is een prachtig voorbeeld dat samenwerken loont. Juist daarom vindt het Biesbosch Streeknetwerk het belangrijk dat dit project slaagt en heeft ze daar de afgelopen maanden extra energie in gestoken.

Steun
Mijn Mooi Brabant steunt bestaande projecten die vóór 2015 de ruimtelijke kwaliteit in Brabant verbeteren. De provincie draagt aan zo’n project bij door een bescheiden financiële investering, de inzet van expertise op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en brengt partijen bij elkaar.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.