donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Marianne Grandia prettig te gast op de radio

14 juni 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / VEEN - Het duurde even om de agenda's afgestemd te krijgen, maar afgelopen woensdag kon Marianne Grandia dan toch te gast zijn in de studio bij Oké FM. Even een maand geleden kwam haar derde boek uit (Hemeldauw) en in een rap tempo torende dit werk op de derde plaats in de Boeken Top tien. Voorwaar een prestatie. En dus reden voor een kennismaking. Tijdens het actualiteitenprogramma Oké Magazine op woensdagavond sprak de sympathieke Woerkumse BN 'er er openhartig, doch bescheiden over.

Met Hemeldauw zet Marianne opnieuw een prachtig en ontroerend verhaal neer. Roos en haar oudere zus Marga verschillen van elkaar als dag en nacht. Wanneer ze hun moeder naar een verpleegtehuis moeten brengen, worden de verschillen pijnlijk duidelijk. Als hun moeder haar spraakvermogen verliest, voelt Roos zich geroepen om haar stem te zijn. Als haar man zich echter steeds meer aan de zijde van Marga schaart, en ook haar broer Jan-Jaap haar weinig steun biedt, gaat Roos op zoek naar een bondgenoot. Die vindt ze in Martijn Mengels, die jarenlang de buurman van haar ouders is geweest.

Desgevraagd vertelde de schrijfster op de radio dat al haar boeken wel een 'beetje Marianne bevatten.' Autobiografisch zijn ze niet specifiek, maar zeker verwerkt zij eigen ervaringen, twijfels en emoties in haar verhalen. Zij wordt daarbij gedreven door haar verlangen iets voor haar medemensen en specifiek voor vrouwen iets te kunnen betekenen. 'Steeds vaker en steeds meer gaf God me liefde voor vrouwen die Hij op mijn pad plaatste. Ik wilde er graag voor hen zijn. Onder aanmoediging van mijn man en vele lieve mensen om mij heen, maar vooral door de Bron van Inspiratie zijn de romansWitter dan sneeuw en Lenteregen ontstaan.' Deze boeken wonnen respectievelijk in 2011 en 2012 de Publieksprijs voor 'het beste christelijke boek.'

Selah
Maar Marianne Grandia is een bezige bij en doet veel meer. Zij is tevens oprichtster en voorzitter van Stichting Selah. (denk aan de letter H!) Stichting Selah werd opgericht in november 2009 en heeft als doel de liefde die God geeft, door te geven aan vrouwen die steun, toerusting en bemoediging nodig hebben, bijvoorbeeld op gebied van relatie, identiteit, vergeving etcetera. De stichting wil dit doel te behalen onder andere door het voeren van persoonlijke gesprekken met vrouwen die bij de stichting aankloppen, het organiseren van toerustingsweekenden en overige bijeenkomsten, workshops, publicatie van artikelen op de eigen website van de stichting, en andere mogelijkheden die zich zullen voordoen. Marianne: 'De stichting presenteert en profileert zich niet als hulpverlener, maar wil puur dienstbaar zijn in het aanbieden van bakje ‘koffie+’ zoals wij dat noemen. En dat houdt in: een open deur, een luisterend oor, een ondersteunende arm, gebed waar gewenst, ontspanning en het aanreiken van Bijbelse principes voor herstel, bloei en nieuw leven.'

Amish
Ook vertelde de Woerkumse schrijfster een grote voorliefde te hebben voor de Amish, een gemeenschap die zij eerder in de Verenigde Staten bezocht. Dat leidde tot een novelle: De Picknick die in 2013 werd uitgegeven. Ook vertaalde zij diverse werken die de cultuur van de Amish behandelen en geeft zij in den lande spreekbeurten.

Kortom, Oké FM had met Marianne Grandia een kleurrijke gast - en een boeiende bezige bij - in de uitzending.

(Bij de foto: Marianne Grandia met haar jongste boek te gast bij Oké FM in de Veense Studio.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.