donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Gemeente snoeit overhangend groen

6 juni 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vanaf 2 juni 2014 is de gemeente gestart met het jaarlijks knippen van hagen en ander overhangend groen in de openbare ruimte. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er achtereenvolgens gesnoeid in de kernen Woudrichem, Andel, Giessen, Rijswijk, Almkerk en alle hagen buiten de komgrenzen.

Wie merkt dat er plekken zijn die door de gemeente niet goed gesnoeid zijn of overgeslagen, kan dat melden. Dat kan via het meldingsformulier op deze site. Bellen kan uiteraard ook tijdens kantooruren: (0183) 308275.

Niet alleen de gemeente is aan zet. Ook overhangend groen uit alle tuin kan hinderlijk zijn. Vooral op een smal trottoir belemmert het de doorgang en kan het hinderlijk en gevaarlijk zijn. Daarom roept de gemeente burgers op om bij het onderhouden van uw tuin het overhangende groen ook weg te snoeien. Het gaat dan om bomen en struiken die over de erfafscheiding heen hangen, over het trottoir of de straat. 'Snoei zodanig terug dat de totale vrije doorgang op de weg en trottoir gewaarborgd blijft.'

Controle
Tijdens en na onze snoeiwerkzaamheden zullen wij controleren of het overhangend groen overal goed is teruggesnoeid. 'Mocht dat nog niet het geval zijn, dan maken wij u hierop attent met een meldingsbrief. Dat is een verzoek om alsnog uw beplanting te snoeien.' Aldus de gemeente.

De gemeente doet al het mogelijke om overlast van overhangend groen te vermijden. 'Wij rekenen ook op uw medewerking.'

Lees meer over:

gemeente groen snoeien
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.