woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Ganzenhofkleuters naar Trollenjong

5 juni 2014 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Vorige week donderdag kwam Theater- en Muziekgezelschap Het Filiaal naar de Ganzenhof. Zij speelden daar voor onder andere de kinderen van de Ganzenhof een voorstelling. Trollenjong is een poëtische kleutervoorstelling over anders zijn dan anderen en geloven in jezelf. Op een zacht speelveld van 6 bij 6 meter werd het verhaal door twee acteurs verteld, gespeeld, maar vooral gedanst.

Nom Nom wil graag dansen. Maar zijn vader mag daar niets van weten. Trollen horen immers niet te dansen, trollen stinken, wonen in het donker onder de grond en eten levende wormen. “Zo hoort het”, zegt Nom Noms vader. Maar Nom Nom is anders. Hij houdt van taart, is lief en zacht en laat wormen liever vrij in de natuur. Niemand begrijpt hem totdat hij Guusje ontmoet. Een stoer mensenmeisje dat heel goed kan dansen en dát wil ze hem best leren.

Wat vonden de kinderen ervan? “Nom Nom heeft grappige tanden.” “Ze kunnen goed dansen.” “De mooie tutu’s.” Het bleek kortom een geslaagde voorstelling.

Filiaal
Het Filiaal is het grootste jeugd- en muziektheatergezelschap van Midden Nederland en gevestigd in Utrecht. Filiaalvoorstellingen zijn er voor iedereen, niet alleen voor kinderen, maar ook net zo goed voor volwassenen. In onze voorstellingen worden theater, muziek, poppenspel en dans telkens weer op een andere manier vervlochten. Toch weet je altijd zeker: Dát is Het Filiaal. Speels, levenslustig, ontroerend, tjokvol swingende muziek en een beetje absurdistisch. Perfect als je nog nooit theater hebt gezien, maar ook heerlijk als je al tien keer bent geweest.

(Foto Joris van Bennekom)

Lees meer over:

ganzenhof filiaal trollenjong
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.