woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Hondje Dokter Tinus geniet van eerste fandag, maar minder van Henk

7 mei 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Wourkem, het schilderachtige stadje uit de SBS6 hitserie Dokter Tinus, beleefde afgelopen zondag een heuse primeur. Chanel, de Yorkshire Terrier - alias Pinkie - organiseerde haar eerste fandag. Place of fame was de tuin bij Hotel Woudrichem aan de Molenstraat. Esmee (4) en Sem (6) waren een van de eersten die glamourkaarten van de tweejarige Chanel kregen. De kids waren er blij mee. Of die blijdschap ook te maken had met de snoepjes en de toeters die door Pinkie werden weggegeven, laat zich raden.

Gezeten in een soort bolderkar was Pinkie er met strik en stoere zonnebril zondag 4 mei helemaal klaar voor. De stoet fans kon komen. Het werden er geen honderden. Maar dat hoefde ook niet laat baasje Esther van Bronkhorst desgevraagd weten. "De dag was in feite bedoeld voor de Facebook fans en hoefde geen duizenden bezoekers op te leveren. Het evenement werd groter doordat de pers er weet van kreeg", vertelt ze. "Er is leuk veel aandacht geweest van enkele tientallen fans. Chanel heeft zich goed gedragen." Verder werd 'de Alkmaarse' op haar fandag door diverse Woerkummers letterlijk op handen gedragen en legde menigeen het filmhondje op de gevoelige plaat vast.

Henk
Dat de filmster braaf was, moge allemaal zo zijn. Maar toch greep Chanel op enig moment haar kans om even achter 'Henk' aan te gaan, de hotelkat die door Tygo Gernandt (agent Ken) steevast 'Henk' genoemd wordt. Madame Chanel eigende zich dat recht ongevraagd toe. Logisch wel. Want was het niet de kat die 'haar' territorium binnendrong. En was de hoteltuin die dag gewoon even niet van 'haar'? "Wij waren een beetje overdonderd. Wij zaten met elkaar te praten en op een gegeven moment zag Chanel de kat, vergat haar sterrenstatus en zette een achtervolging in. Wij kregen haar te pakken in een doodlopende tuin aan de overkant dichtbij het hotel. 'Henk' weet nu wat een Yorkshire Terriër is", lacht de eigenaresse van de Alkmaarse Yorkshire Terriër. "Als we dat op de film hadden kunnen zetten, hadden we een hele mooie dokter Tinus-scene."

Sterrenstatus
In de serie Dokter Tinus heeft het showbizzhondje overigens Maike Meijer (actrice Carina Evers) als bazin. Deze werd verliefd op de plattelandsdokter Martinus Elzenbosch. Tijdens de bewuste aflevering werd de Yorkshire Terriër jammerlijk overreden door de bolide van Dokter Tinus. Helaas pindakaas, maar de actie leverde haar wél een sterrenstatus op. Het hondje speelde maar in één aflevering van Dokter Tinus mee. En toch is haar heldenstatus op de sociale media groot: haar Facebookaccount telt 1.100 vrienden over de hele wereld. Famous all over the world, dus...

(Foto's Yorkshire Terriër Chanel - Foto onder: Pinkie met Maike Meijer in de aflevering waar het hondje werd geplet door de bolide van dokter Tinus.)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.