vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

VVD Woudrichem stelt schriftelijke vragen over A27

29 april 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vrijdag 18 april jl. nam VVD-minister Schultz van Infrastructuur en Milieu het besluit om 808 miljoen euro vrij te maken voor de verbreding van de A27 tussen Breda en Utrecht. 

De Stichting A27 gaat zich echter inzetten om de verbreding van de snelweg tussen knooppunt Hooipolder en Houten niet in 2019, maar al in 2017 te laten starten. In de stichting A27 zitten onder andere de gemeenten Werkendam en Gorinchem en vertegenwoordigers van bedrijventerreinen in beide gemeenten. VVD Woudrichem laat weten: 'Het belang van onze regio bij een spoedige verbreding van de A27 was voor de VVD Woudrichem de reden om het college van Woudrichem de vraag te stellen of zij zich ook uit willen spreken voor versnelling van de verbreding van de A27 en of zij actief deel willen nemen aan de Stichting A27.'

Vragen
Het is volgens de fractie de hoogste tijd dat de dagelijkse files tussen Breda en Utrecht worden opgelost door de verbreding van de A27. Deze maatregel draagt bij aan een betere doorstroming en is goed voor het economisch klimaat in de regio.

Om deze redenen stelt de VVD Woudrichem de volgende drie vragen aan het college:

1. Bent u het met de VVD Woudrichem eens dat het belangrijk is dat de A27 zo spoedig mogelijk wordt verbreed in het kader van bereikbaarheid en mobiliteit?
Zo nee, waarom niet?
2. Bent u bereid om u uit te spreken voor versnelling van de verbreding van de A27 in 2017 i.p.v. 2019?
Zo nee, waarom niet?
3. Bent u het met de VVD Woudrichem eens dat de gemeente Woudrichem actief deel moet nemen aan de Stichting A27 en bent u bereid hiervoor acties te ondernemen?
Zo nee, waarom niet?

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.