dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Altena Brass gaat op Paastoer

8 april 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Met het paasconcert in Terheijden hanhaaft Altena Brass een langlopende traditie van inhoudelijk goede programma’s, altijd met bijzondere solisten en spraakmakende composities. Geheel in die lijn brengt Altena Brass op zaterdag 19 april 2014 niet één maar twee programma’s in het Theater de Cour in Terheijden: ‘Music in an Olden Style’ en het spraakmakende programma ‘America in Black’.
 
Met het paasconcert wil Altena Brass niet alleen zichzelf presenteren maar ook een standaard zetten in muziekbeleving. Om die reden speelt Altena Brass een programma rond Edward Gregson recente meesterwerk ‘Of Distant Memories’ en het ‘hot-jazz’ theaterprogramma dat zij afgelopen januari in Zwitserland bracht.
 
Music in an Olden Style
Dirigent Jan Gerrit Adema heeft voor het programmadeel ‘Music in an Olden Style’ het werk en leven van de componist Edward Gregson ontleed. Het werk ‘Of Distant Memories’ is een werk gebaseerd op het ‘ijzeren brassband repertoire uit de vorige eeuw’. Chef dirigent Jan-Gerrit Adema leidt de diverse werken in waaronder werken van Ball, Binge, en natuurlijk Fletcher. Ook presenteren we de getalenteerde Astri Karoline Ellan als soliste op bastrombone. Het programma ‘America in Black’ is gebaseerd op muziek uit de jaren ‘30. Hot-jazz, dixieland en vroege blues staan centraal in het programma
 
Wie meer wil weten, gaat naar de website www.altenabrass.nl

Lees meer over:

Altena Brass paasconcert
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.