vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus draait weer

22 maart 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Deze week zijn de opnamen voor de derde serie van, met en over Dokter Tinus, de nukkige plattelandsdokter, weer gestart. Onder meer bij het televisiehuis van Martinus Elzenbosch, op de kop aan de Rijkswal, werden de eerste opnamen afgewerkt.

Nog niet de volledige cast is neergestreken in Wourkem, zoals Woudrichem in de serie heet. Hoofdrolspeler 'dokter' Thom Hoffman deed dat wel. Zijn eerste shots heeft hij al gedraaid. Ook zijn Jennifer Hoffman, Kitty Courbois  en Johnny Kraaikamp Jr. gesignaleerd. Mary Lou van Steenis vervult een gastrol. Hotel Woudrichem aan de Molenstraat biedt de filmploeg als vanouds weer onderdak. Tot genoegen van hotelier Rowdy Knoppers.

Ook in deze episodes zullen Vestingbewoners een rolletje meespelen. Hoewel dat vaak heel veel wachten tot gevolg heeft, blijkt het enthousiasme om mee te werken niet verminderd. Dat geldt ook voor First Class Entertainment, het lokale evenementenbureau. Daar heeft men zijn eerste Dokter Tinus voettocht-boeking al te pakken. Eigenaar Herman van Diejen: 'Een huisartsenpraktijk uit Wageningen heeft dit gepland als bedrijfsuitje...' Ook Anita van de Koppel van Friet van Aniet spint garen bij de populaire televisieserie.

Huwelijk
De serie is een Nederlandse bewerking van het Britse Doc Martin, dat inmiddels zes seizoenen gedraaid heeft. Hoofdrolspeler Martin Clunes heeft wel gezegd dat het hiermee stopt. Ook bestaan er remakes van Doc Martin in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Griekenland en zelfs in Rusland.
De Nederlandse hitserie wordt door SBS6 op de buis gebracht en trekt naar verwachting in de Lage Landen ook dit najaar weer heel veel kijkers. Of dokter Tinus nu wel in het huwelijksbootje zal stappen, is niet bekend. Die cliff hanger hangt nog wel even...
 
(Foto First Class Entertainment)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.