zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Klankbordgroep wil Laagvlieggebied Maas-Waal verruimen

13 maart 2014 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Een afvaardiging van Klankbordgroep Laagvlieggebied Maas-Waal bracht afgelopen maandag een bezoek aan Tweede Kamerlid  Elbert Dijkgraaf (SGP). Deze is lid van de Vaste Kamercommissie voor Defensie. Doel van het Haagse bezoek was bij Defensie aan te dringen op betrokkenheid van de klankbordgroep bij de aangekondigde evaluatie van het laagvlieggebied.

Een pleidooi wat in het verleden overigens vaker werd geuit. Binnen genoemde regio oefenen helikopters van Defensie Helikopter Commando (DHC) Vliegbasis Gilze-Rijen op gezette tijden hun vaardigheden.
De klankbordgroep wil een vergroting van het laagvlieggebied. Op die manier kan 'de overlast' meer gespreid worden. Ook wil men een betere communicatie over de helikopterexcercities die de Koninklijke Luchtmacht uitvoert.. De Vaste Kamercommissie voor Defensie overweegt om in 2014 nog een bezoek te brengen aan Laagvlieggebied Maas-Waal.

Klankbordgroep
De afvaardiging van de klankbordgroep bestond uit raadsleden Adri Burghout (SGP - Aalburg) en Ad de Graaf (CDA - Woudrichem) en Woudrichems burgemeester Arie Noordergraaf. De klankbordgroep, die bestaat uit bestuurders van betrokken gemeenten, behartigt de belangen van inwoners van het laagvlieggebied, heeft oog voor flora en fauna en poogt in samenspraak met Defensie een balans te vinden in elkaars belangen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.