Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jan Krale aan boord bij Woudrichem.net als columnist'
27feb 2014

Jan Krale aan boord bij Woudrichem.net als columnist

WOUDRICHEM - Jan Krale, de schilder, schrijver en columnist uit Woudrichem, gaat bij tijd en wijle columns aanleveren voor Woudrichem.net, het digitale marktplein met alles over Woerkum. Was Krale eerder (even) gestopt met schrijven, onlangs nam hij zijn pen weer ter hand. Voor de redactie de aanleiding hem  aan de spreekwoordelijke jas te trekken tijdens een Open Coffee Altena-bijeenkomst: de netwerkmeeting van regionale grote én kleine ondernemers, bestuurders, beslissers en andere creatieve geesten.

''t Kan verkeren', vertelt de lijfspreuk van Gerbrand Adriaensz. Bredero, Neerlands grote dichter uit de 17e eeuw. Een motto dat zoveel wil zeggen als: 'Het kan veranderen...'  En zomaar van toepassing op de ontmoeting met Jan Krale tijdens Open Coffee Altena 12.0, onlangs in Andel. Zo ken je elkaar niet en zo heb je een afspraak met elkaar. De wereld van Heusden en Altena is kleiner dan menigeen denkt. En samenwerken tussen dorpe- en stedelingen gebeurt al veel vaker dan de politiek gelooft (of wil beseffen...?). 

Samenwerking
Hoe het ook zij: de ontmoeting was prettig en de samenwerking kwam al snel tot stand. De redactie van AltenaSteden.net - waar Woudrichem.net deel van uitmaakt - is er blij mee. Cor Spek (hoofdredactie): 'Wij zien Krale als een schrijver die in een geheel eigen stijl zijn kijk op de wereld weet neer te leggen, die boeit en tegelijkertijd niets opdringt. Dat waarderen wij en past ook binnen onze formule van digitaal marktplein. Daar ontmoeten mensen elkaar en delen zij nieuwtjes, meningen en ervaringen. Voor ieder wat wils. Op dat platform past Krale prima denken wij.'

Op zijn eigen virtuele plek (www.jan-krale.nl) presenteert Krale zich aan het publiek dat hem volgen wil. Ook zijn webstek ademt een sfeer van: 'Niets moet, er kan veel met ruimte voor iedereen.' Krale noteert daar. 'Met Sophie woon ik op de Rijkswal in Woudrichem. Genieten van een prachtig uitzicht over de rivieren de afgedamde Maas en de Waal.'

Korthout
Jos Korthout, ook een bekende Woerkummer, schrijft al langer columns voor Woudrichem.net, die worden afgewisseld met bijdragen van gastschrijvers.

(Foto: Jan Krale)Deel dit bericht met je vrienden!