vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Goud voor Loevestein

21 februari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / POEDEROIJEN - Niet alleen in Sotsji werd er door Nederland goed gescoord, ook in Poederoijen is een topprestatie geleverd. Loevestein heeft het gouden Green Key certificaat ontvangen. Afgelopen woensdag werd dit prestigieuze duurzaamheidskenmerk uitgereikt aan trotse beheerder Jacques Mombers.
 
Green Key is een wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Met wereldwijd 2500 Green Key’s mogen in Nederland ruim 600 ondernemers dit keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd.

Kernbegrippen
Natuur en milieu zijn kernbegrippen in de exploitatie van Slot Loevestein. Ook bij de uitvoering van het Masterplan is gekozen voor een duurzame energievoorziening: Warmte  Koudeopslag in de vesting op de plek waar voorheen de kapschuur stond. Voor de verwarming van het kasteel wordt al jaren gebruik gemaakt van een milieuvriendelijke oplossing zonder dat het historische karakter van het monument wordt aangetast.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.