donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie bezoekt brandweerkazerne in Giessen

18 februari 2014 (door WoudrichemNet)

 

GIESSEN - Afgelopen maandagavond bezocht een delegatie van de drie gezamenlijke ChristenUnie-fracties van Werkendam, Woudrichem en Aalburg, samen met Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers de brandweervrijwilligers in Giessen.

Tijdens het eerste deel van het werkbezoek werd in een rondetafelgesprek gesproken over de ervaringen, problemen en uitdagingen waar de vrijwilligers van de brandweer mee te maken hebben. Zo werd er gesproken over de aanrijtijden, voldoende bemanning voor voertuigen binnen de gestelde uitrijtijd en het werven en geoefend houden van de mensen.

De maandagavond is de reguliere oefenavond en daarom mocht de ChristenUnie mee op oefening. Deze week werd geoefend op een woningbrand in Andel. Lijsttrekker Izak Koedoot (Woudrichem): “Als je dit van zo dichtbij meemaakt wordt pas echt duidelijk wat er allemaal bij komt kijken om een goed geoefend team te zijn en te blijven. Onze brandweermensen laten niet alleen zien dat ze dit werk uit volle overtuiging doen, maar ook met een enorme professionaliteit en inzet”

Waardering
Na terugkomst in de kazerne werd de oefening geëvalueerd en met de politiek doorgesproken. Waardering en erkenning voor het werk is een belangrijk punt van aandacht. Er is zorg over het afnemend aantal kazernes en kleinere teams op de brandweerwagens. Het openhouden van voldoende (kleine) brandweerposten is voor iedereen van groot belang iets waar Kamerlid Gert-Jan Segers zich ook voor inzet in de Tweede Kamer.
'De brandweervrijwilligers zijn een belangrijke factor voor de veiligheid in onze kernen daar moeten we erg zuinig op zijn',  aldus de ChristenUnie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.