donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Aftrap samenwerking Slot Loevestein en Philadelphia

17 februari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM/POEDEROIJEN - Slot Loevestein start dit jaar een pilot in samenwerking met Philadelphia waarbij mensen met een verstandelijke beperking als vrijwilliger aan de slag gaan. Op zaterdag 22 februari van 14.00 – 16.00 is een informatiebijeenkomst op Slot Loevestein.

Slot Loevestein is van iedereen. Om de maatschappelijke relevantie van het kasteel en de vesting te versterken start Loevestein in samenwerking met Philadelphia een pilot. Deelnemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking, krijgen de kans om bij Loevestein aan de slag te gaan als vrijwilliger. De werkervaring die ze hier opdoen, kan hen een stapje dichter brengen bij een betaalde baan. Loevestein – dat door de bezuinigingen nog slimmer moet ondernemen – kan door de inzet van vrijwilligers de plannen richting een levendige, veelzijdige en gastvrije vesting verder verwezenlijken.

De deelnemers worden ingezet op verschillende terreinen: verkleed als historisch personage als gastvrouw of gastheer in de vesting, bij de verzorging van dieren en bij het opstarten en onderhouden van de middeleeuwse moes- en kruidentuin. Ook in de horeca kunnen er hand- en spandiensten worden verricht. Het streven is om op 1 mei as. met acht deelnemers van start te gaan.

Informatiebijeenkomst
Op zaterdag 22 februari van 14.00 tot 16.00 uur is er een informatiebijeenkomst op Slot Loevestein. Iedereen is van harte welkom om meer te weten te komen over dit bijzondere project dat financieel wordt ondersteund vanuit het Europese fonds Interreg IVB. Naast vertegenwoordiging van Slot Loevestein en Philadelphia zijn ook de wethouders Van Balken en Bragt van de gemeente Zaltbommel en wethouder Faro van de gemeente Gorinchem aanwezig. Aanmelden kan door het sturen van een mail naar: info@slotloevestein.nl.

Over Philadelphia
Stichting Philadelphia is een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, ongeacht oorzaak, beperking of leeftijd, met als missie hen in staat te stellen zo zelfstandig mogelijk invulling te geven aan hun leven.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.