vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Quasar Holland biedt mensen met uitkering nieuwe kans op werk

4 februari 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Sinds jaar en dag laat Quasar Holland, gevestigd in Giessen,  hun lampen deels assembleren binnen de sociale werkvoorziening !GO voor mensenwerk. Het bedrijf wil graag een steentje bijdragen aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar daar beef het niet bij…

Quasar Holland is op allerlei manieren betrokken bij gebeurtenissen binnen het Land van Heusden en Altena. Medewerkers van het creatieve Giessense bedrijf kom je tegen op veel netwerkbijeenkomsten of men organiseert zelf meetings. Verbinden, bruggen slaan, creativiteit en out-of-the-box denken typeren deze internationale organisatie. Binnen die gedachte paste ook de zoektocht naar geschikte medewerkers en zocht het bedrijf contact met Maartje Franssen, accountmanager bij WerkLink.

Personeel
Arie Lobregt (exportmanager Quasar) nodigde WerkLink uit naar Giessen te komen. Lobregt vertelde bij die ontmoeting naar wat voor soort personeel Quasar op zoek was. Na een uitgebreid gesprek en een dito rondleiding ging WerkLink op zoek naar werkzoekenden met een WWB-uitkering die goed binnen de bedrijfscultuur van Quasar zouden passen. En dat lukte.
Nahid Barati ontving een uitkering van de gemeente Aalburg en kon een maand op proef komen werken. Dit is beide partijen zo goed bevallen dat Barati nu een jaarcontract heeft getekend waardoor niet alleen zij, maar ook haar man geen uitkering meer nodig heeft.

(Foto: Arie Lobregt en Nahid Barati.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.