donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Loes Frings uit Woerkum verzamelt hondenbrokken

3 februari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In Woudrichem is Loes Frings een inzamelpunt begonnen voor de zwerfdieren in Roemenië. De zwerfdieren hebben het daar enorm zwaar, niet alleen vanwege de slechte weersomstandigheden (het kan er nu –20 graden zijn!), maar ook vanwege een nieuwe wet die is aangenomen. Deze wet houdt in dat honden na een verblijf van veertien dagen in een asiel mogen worden afgemaakt. Uiteraard is hier tegen geprotesteerd, maar tot op heden nog zonder resultaat.

Loes Frings is vrijwilliger bij de stichting Dogs Adoptions Nederland. Deze stichting zet zich in voor de straathonden en –katten in Roemenië: ze geven ze te eten, laten ze castreren/steriliseren en geven medische zorg. Daarnaast zoeken ze ook adoptiegezinnen voor de honden. Loes en haar gezin zijn gastgezin voor Roemeense puppies, totdat er een definitief thuis voor hen is gevonden.

Inleveren
Bij De Woerkumse Loes kan allerlei materiaal voor de dieren worden ingeleverd: honden- en kattenbrokken (ook open verpakkingen of brokken die enigszins over de datum zijn), blikvoer, anti-vlooienmiddelen, wormkuren en medicijnen voor de dieren. Zij zorgt ervoor dat het vervolgens meegaat op transport naar Roemenië.
Frings krijgt inmiddels hulp van drie andere vrouwen uit de regio: Riesetta van Opstal uit Werkendam, Annet van Bergeijk uit Woudrichem en Wilma Vos uit Wijk en Aalburg. Ook bij hen kan materiaal worden ingeleverd. Binnen de regio zijn zij ook bereid het materiaal te komen ophalen.

Voor bedrijven is het mogelijk de stichting te steunen door het sponsoren van een of meerdere zakken voer. Voor meer informatier: loes@fantasea.nl of bellen naar 06 23 770 463.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.