donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Vrouw die Woerkums visrechten opblies met noorderzon vertrokken

30 januari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Nanka van de Meer maakte afgelopen zomer de nodige amok met visserijvereniging De Hoop toen bleek dat zij haar hengel niet mocht uitgooien de Woerkumse viswateren. Naar nu blijkt is zij halsoverkop uit de stad vertrokken. De vrouw, die in haar eentje 625 jaar aan visrechten had opgeblazen, blijkt vertrokken naar elders. Verschillende media spreken over 'een naburige gemeente.' Relatieproblemen met de man met wie zij naast het bed, ook het hengeltje deelde, zouden de oorzaken zijn. Aldus onbevestigde berichten.

Uiteindelijk was het de overheid - ministerie van Economische Zaken - die toestond dat er  'onder voorwaarden' door vrouwen gevist mocht worden. Lid worden van De Hoop kon evenwel nog steeds niet. Dat stond in de honderd jaar oude statuten en moest vanuit historisch besef zo blijven.' Van der Meer kreeg toen wel haar felbegeerde visvergunning.
De verhoudingen bleven gespannen, maar de rust keerde toch terug. Tot eerder deze week de geruchtenmachine op gang kwam die het wateropervlakte stevig deed rimpelen: 'Van der Meer zou vertrokken zijn.' Dat bleek juist.

Binnen de Vesting wordt verdeeld gereageerd op het plotselinge vertrek. Er zijn er maar zat die het prima vinden dat de dame in kwestie gevlogen is. Op de social media zijn berichten te lezen als 'het werd haar te heet onder de voeten', tot 'verdiende loon' en 'het viswijf neemt de hengellatten.' Ook zijn er meer genuanceerde reacties.

Piemelgate
In ieder geval krijgt 'Piemelgate' zo een verrassende wending. De term 'Piemelgate' is overigens afkomstig van de voorzitter van coöperatieve visvereniging De Hoop, Jeroen Wyatt. ('Met een piemeltje was het een man en dan mag je lid worden.) De spreker blijkt op de hoogte van het vertrek van het 'viswijf'. Hij merkté desgevraagd tegenover Omroep Brabant droog op nog geen adreswijziging te hebben gehad. Fijntjes vervolgt hij dat dit inhoudt dat Van der Meer dus niet mag vissen in Woerkums viswater. Een vergunning is namelijk alleen rechtsgeldig als daar adresgegevens op staan die kloppen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.