donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Krokodil gespot bij Kinderopvang Woudrichem

23 januari 2014 (door WoudrichemNet)

 

WOUDRICHEM - Op donderdag 23 januari organiseerde Kinderopvang Woudrichem het jaarlijks terugkerende Voorleesontbijt, de kickstart van De Nationale Voorleesdagen. Het centrale thema dit jaar was: ‘Krrr… okodil’. En dat stond garant voor een flinke dosis spel en avontuur.

Het gehele ontbijt stond in het teken van de krokodil. De placemats waren groen, de kinderen waren in het groen gekleed en natuurlijk stond het eeuwenoude reptiel zelf in het middelpunt van een aansprekend verhaal speciaal voor peuters.

Kinderopvang Woudrichem nodigde voor dit evenement samenwerkingspartner orthopedagoog Eveline Noordtzij van Praktijk Open uit. Zij las voor uit het prentenboek van het jaar 2014, Krrr… okodil van Catherine Rayner, en wist de peuters tot het laatste woord te boeien.
Na de belevenissen van het eeuwenoude reptiel mochten de kinderen zelf ervaren hoe het is om een krokodil te zijn. In een volledig nagebootste jungle konden zij zich helemaal uitleven. Er werd gekropen over de grond, vervaarlijk gekeken en luidkeels gegromd.

Taalontwikkeling
Ondertussen werd er op speelse wijze bijgedragen aan de taalontwikkeling van het jonge kind. Een belangrijke doelstelling voor de kinderopvangaanbieder. Met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Peuterplein werken zij aan herkenbare thema’s die naadloos aansluiten op de belevingswereld van kinderen van 0-4 jaar.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.