zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

First Class Woerkums avontuur in Gambia

9 december 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Nog een paar weken en dan begint voor Alice en Herman van Diejen het avontuur in Gambia, gelegen op ruim 5.800 kilometer van Woudrichem. De Van Diejens gaan in West-Afrika het Monkey Golfavontuur aan. Op 3 januari vertrekken zij voor een ludieke tak van sport die totaal nieuw is voor Gambia.

Het land is niet vreemd voor het entertainmentechtpaar, want zij komen daar al voor het zesde achtereenvolgende jaar. Het spel testten zij in februari 2013 uit met een internationaal gezelschap Belgen, Japanners, Spanjaarden, Fransen en Gambianen. De Gambiaanse TV zond 3 minuten beelden uit.

First Class kreeg een uitnodiging van verschillende Hollandse ondernemers een half jaar naar Gambia te komen om in het seizoen oktober 2013 t/m april 2014 het spel daar te komen spelen voor de toeristen. Dat was een uitdaging, omdat First Class Entertainment ook in Nederland moest doordraaien. Het aanbod was echter wel verleidelijk en er werd naar een tussenoplossing gezocht. Van 3 januari 2014 tot en met 3 maart 2014 gaan Alice en Herman nu twee maanden lang naar Gambia.

Hoekje om
MonkeyGolf is een kopie van Vestinggolf. Ook Monkeygolf heeft net als Vestinggolf niets met het echte golf van doen. Vestinggolf wordt gespeeld in 17 Vestingsteden; MonkeyGolf vindt plaats in het Bijilo Forest Park, een natuurpark in Senegambia en bevolkt door duizenden apen die fungeren als toeschouwers. De deelnemers zijn de toeristen terwijl er in de weekends voor de locals wordt gespeeld.
Een groot aantal holes hebben dezelfde benamingen als bij Vestinggolf n Nederland. Zo is er de Langste, Hoekje Om, Rechte Lijn, Slalom etcetera.
Veel wordt er gedaan met de locals terwijl een groot gedeelte van de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Nyo Demaa Kafoo Gambya (www.metelkaarvoorgambia.nl)

Inmiddels zijn de 10.000 promoleaflets klaar zijn er prachtige polo’s met het Monkeygolflogo in de maak en heeft First Class inmiddels een eigen Gambiaans telefoonnummer. Maandag 6 januari om 16.00 uur staat de eerste groep gepland met vijf Finnen. Alice en Herman van Diejen hebben er zin in: 'Twee uurtjes funny entertainment met veel spanning en humor. Ook Monkeygolf betekent voor hen: Succes bijvoorbaat verzekerd!'

Via www.facebook.com/firstclassentertainment is het echtpaar elke twee dagen te volgen. In Nederland gaat in de tussentijd alles gewoon door. Vanuit Gambia worden elke dag mails beantwoord en offertes gemaakt. Iets dat prima gaat met de uitstekende internetverbindingen daar.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.