woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

VVN Altena controleert fietsverlichting Ganzenhof

7 december 2013 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Onlangs bezochten medewerkers van VVN-Altena bassschool De Ganzenhof voor de jaarlijkse controle van de fietsverlichting van groep 3 t/m 8.

Totaal waren er minder fietsen aangeboden dan in 2012. De bedoeling van de controle is om zoveel mogelijk kinderen met een veilige verlichting het winterseizoen door te laten fietsen. Het verkeer wordt steeds drukker en kinderen fietsen al vrij jong door de donkere dagen. De BVL-commissie wil zoveel mogelijk helpen om de kinderen veilig deel te laten nemen aan het verkeer in zijn eigen omgeving.

Van de 65 aangeboden fietsen;zijn er 41 helemaal goedgekeurd, dat is 4% meer dan in 2012.De fietsen met gebreken, zijn vnl. fietsen met een kapot voor- of achterlicht en bij veel fietsen kloppen de reflectoren niet. Reflectors horen te zitten: achter, zijreflectie op de banden en reflectie op de trappers.

De kinderen kregen na de controle een sleutelhanger mee en een briefje voor de ouders om te laten zien wat er eventueel gerepareerd moest worden. BVL liet de ouders weten: 'Wilt u er voor zorgen om uw kind/eren zo veilig mogelijk deel te laten nemen aan het verkeer? Onze fietsers hebben beloofd om samen met papa/mama de fiets zo snel mogelijk in orde te maken.'

Lees meer over:

Altena vvn fietscontrole
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.