woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Marjolein Ruiter wint Facebookactie Wereldwinkel

16 november 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Uit alle 'vind ik leuks'  van de Facebookpagina van de Wereldwinkel Woudrichem kwam de naam van Marjolein Ruiter (links op de foto) uit de bus. Zij is afkomstig uit Gorinchem.

Zij ontving van Marlies Bruning, voorzitter van Wereldwinkel Woudrichem, een fairtrade tas met zes heerlijke Aziatische kookproducten.

Fair trade
Fairtrade of eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handel drijven. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten een kans krijgen op een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. Zij bieden de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers ervan.
 
Wat onderscheidt fairtrade van gewone handel?
Fairtrade staat dus voor een gelijkwaardige manier van handeldrijven. Maar hoe wordt dat vormgegeven? Wereldwinkels en Fair Trade Shops onderscheiden zich van andere winkels doordat zij artikelen uit ontwikkelingslanden verkopen met aandacht voor de volgende punten: respect voor mens en milieu, een duurzame handelsrelatie, ondersteuning bij productontwikkeling en transparantie van de handelsketen.
 
In fairtrade kiezen we bewust onze handelspartners. De producentengroepen en exportorganisaties die schuil gaan achter de producten in de Wereldwinkel hebben allen een expliciet sociaal beleid. Zo zijn veel van de mensen die de producten maken arm en/of 'kansarm': zij maken weinig kans op ontwikkeling. Zonder de fairtrade van de Wereldwinkels hebben zij minder of geen kansen op de westerse exportmarkt. In de verhalen van de producenten kun je hierover meer lezen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.