vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woerkums verkeer stukje veiliger

12 november 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vorige week donderdag werden door de groepsleiding van Kinderopvang Woudrichem officieel de twee nieuwe verkeersborden aan de Middelvaart in Woudrichem onthuld.

Kinderopvang Woudrichem, sinds jaar en dag actief op het gebied van verkeerseducatie bij jonge kinderen, kaartte bij de gemeente eerder dit jaar de ietwat onoverzichtelijke verkeerssituatie in deze straat aan. Dit resulteerde in een verrassend aanbod vanuit de gemeente om twee, door de kinderen zelf ontworpen, verkeersborden in productie te nemen. Kinderopvang Woudrichem zette de jonge creatieven aan het werk wiens afbeelding uiteindelijk op de waarschuwingsborden mocht prijken.

Nadat de verkeersborden 's ochtends door de gemeente waren geplaatst, onthulden 's middags een zestigtal kinderen van de buitenschoolse opvang, samen met hun leiding, de borden. De jonge ontwerpers waren hartstikke trots op hun creatie en kregen van de kinderopvangorganisatie ook nog een kleine verrassing.

Groenlichtcertificaten
Kinderopvang Woudrichem is sinds vorig jaar in het bezit van het Groenlicht certificaat, een certificaat voor educatie in verkeersveiligheid aan jonge kinderen, uitgereikt door onderwijsadviesorganisatie Edux. In navolging van basisschool 't Ravelijn in Woudrichem willen de kinderopvangprofessionals zich nu ook onderscheiden door het behalen van het Groenlicht verkeerslabel. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt zal aankomende december tijdens de uitreiking van Groenlicht certificaten en labels op het gemeentehuis blijken. Kinderopvang Woudrichem is in ieder geval positief gestemd.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.